20.11.05

Kevät -huivi valmistui

Syksyssä ja pimeydessä on ehdottomasti omat ihanat puolensa; kynttilät! Rakastan oikean liekin lepatusta ja sen tuomaa henkistäkin lämpöä. Ja kynttilän liekin lepattaessa on ihana neuloa pukinkonttiin, vaikka mallin nimi olisikin hiukan ristiriitainen vallitsevaan vuodenaikaan.

Kynttilöiden ja kynttilänjalkojen tarjontakin on niin äärettömän laajaa, että jokaiselle löytyy jotakin. Itse raskin vihdoin ostaa tuon PartyLiten somiste-tsetin, sekä kassillisen erituoksuisia votiiveja. Kermainen kahvi, tai jotain sinnepäin, on kyllä aivan ihana tuoksu tällaiselle kahvipersoonalle. Ei värinsä puolesta ole ehkä kaikkein edustavin noissa lasississa aseteissa, mutta tuoksu kyllä korvaa sen pienen puutteen.

Eilen sain valmiiksi toisen puikoillaolevan Kevät -huivin. Ohjeen suomennoshan löytyy Ziinan blogista www.ziina.vuodatus.net, aivan ihana ja ah, niin helppo malli! Suosittelen kyllä jokaiselle! Tässä aamun hämyssä kävin nappasemassa uunituoreesta huivista kuvan. Uskon, että kaverini, jonka kuusen juurelle pukki käy tämän huivin heittämässä, pitää kyllä lahjastaan varmasti (tosin Mohairin irtoilevat kuidut saattavat rajoittaa käyttöä, mutta se huivin ominaisuus tulee kylkiäisenä, halusi tai ei!).


Lanka (2 kpl Novitan luonnonvalkoinen KidMohair) loppui melkein kesken, hapsuihin on käytetty kolme pitkää lankaa kuhunkin, mutta osaan jouduin laittamaan vain kaksi, sillä muuten olisi jäänyt 10-15 cm:n pätkä hapsuttamatta. Onneksi sitä ei huomaa valmiista huivista. Pinkin sävyinen huivi on yhä hiukan jäähyllä, kun en ole varma sen saajasta enkä näinollen oikein osaa päättää että minkä kokoisen siitä tekisin.

Tämän jälkeen vapautuneet puikot saivatkin työkseen toisen Branching Out -huivini, lankana yllätys yllätys: viininpunainen Novita Kid Mohair. Huivia ehdin tehdä illan BB-ohjelman aikana muutaman mallikerran verran, ehkä noin parikymmentä senttiä. Vaikka mallissa onkin hiukan useampi mallikerta, jotka eivät edes niin helposti jää minun mieleeni, niin silti senkin kuvion oppi ulkoa jo ensimmäisen huivin aikana muutaman mallin jälkeen. Mutta tästäpä lisää sitten kunhan huivi eteneee... tai valmistuu!

3 kommenttia:

mursuliina kirjoitti...

kiitos kevät-huivin tiedoista :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi! Tässä muuten huomaa taas kerran sen, että eri langasta tehtynä sama mallikuvio näyttää kyllä aivan erilaiselta. Upeita töitä olet tehnyt muutenkin; miten ehditkin saada aikaan noin paljon?!
Tanja

Hanna kirjoitti...

Mullakin palaa "Uljaissa" votiivit meilekin joka ilta, rakastan kynttilöitä !! Eilenkin kävin täydentämässä varastojani Kärkkäisen joulukauden avajaisita.

Hieno huivi !!