15.11.08

Lisää betonia


Jäi taas pihahommista ylimääräistä betonia. Kasasin pienen kummun hiekkakasalle ja asetin päälle syksyn viimeisen ison raparperin lehden. Betonia päälle suht tasainen ja hiukan ohuempi kerros kuin viimeksi. Lopputuloksesta tuli tosi kiva puutarhan koriste tai lintujen kylpyallas. Ohjeita vastaaviin on ollut monissa julkaisuissa ja lähetyksissä, joten en mitään yksittäistä lähdettä lähde edes mainitsemaan.

Osa lehtiruodeista on yhä niin tiukassa kiinni, ettei niitä saa revittyä irti, mutta eiköhän luonto hoida tehtävänsä ja ensi kesään mennessä orgaaniset osat ovatkin varmasti jo maatuneet.Strömsössä tehtiin hauskoja betonifigureja. Innostuin ja kokeilin samalla niitä. Painoin hiekkaan kuvion lasten hiekkakakkumuotilla ja täytin kolon betonilla. Kivoja tähtiä puutarhaan koristeeksi.

Kaikenkaikkiaan kivaa hommaa, vielä kun saisi sen puutarhan johon noita voisi asetella!

4 kommenttia:

Hannukka kirjoitti...

Kivoja juttuja olet saanut aikaiseksi!

Palaga kirjoitti...

Hieno allas! Tuollaista tarvitsisin minäkin kesäksi linnunlaulupuun alle.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kauniita katseenvangitsijoita olet tehnyt. Betoni on mukava materiaali, sen jälkeen kun sen on ensin saanut sekoitettua. Itse olen tehnyt raparperilaattoja ja lintujen juoma/kylpyaltaan, mutta nuo figurit ovat uusia juttuja. Kysyisn vielä, miten olet tehnyt tuon alimman lintujen kylpyaltaan?

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Kiitokset teille kommenteista!!

Alempi allas on tehty aika simppelisti kasaamalla ensin kulhon sisäosan muotoinen ja kokoinen hiekkakasa, jonka päälle lapioin betonin. Kasan laen läpyttelin tasaiseksi, jolloin altaalla on suht tukeva pohja. Altaan seinämät ovat tosi paksut ja allas painaa ihan tolkuttomasti ;-)