16.11.08

Lämpimän ja kylmän välimailla


Uskomatonta, kuinka hankalaa kaupoista on löytää mitään, kun on itse rajannut aivoituksensa jo etukäteen - liian tiukoiksi. Halusin tirppanalle haalarin, joka olisi lämmin nollan tuntumassa, mutta ei liian kuuma, jottei tartteisi leikkiä aina hiki hatussa. Kaupoissa oli tarjolla vain ihan ohuella vuorella olevia haalareita tai toppahaalareita. Hmmph. Mikä neuvoksi? Selasin pikaseltaan hyllyyni kertyneet Ottobret, ja tulos oli aika laiha... tarjolla oli yksi haalarin ohje. Saa luvan kelvata.

Kankaat löytyi Eurokankaasta - joskin noiden mukana muutti meille pussillinen muitakin kankaita. Alaosa on tumman harmaata Wertexiä ja yläosa limen vihreää ulkoilukangasta. Vuori on vaaleanvihreää fleeceä ja hihoissa+lahkeissa on lisäksi vaaleanvihreä vuorikangas luistoa lisäämään (siis pukemista helpottamaan). Heijastinnauhan pätkät on molemmissa hihoissa, molemmissa lahkeissa ja selässä. Huppukin on olemassa - heijastinten kera, mutta en ole paukutellut sen neppareita kiinni syystä, että en saa reiäntekovimpainta menemään kankaasta läpi ja reiän teko vaatii hiukan kikkailua. Toivottavasti tuo kertoo siitä, että kankaat ovat hyvin vahvoja myös käytössä.Mallin väritykset valitsin yksinkertaisesti vain niin, että yläosa on vaaleampi ja alaosa tummempi. Mallia modasin sen verran, että pyöristin tuulikaitaleen nurkat ja lisäsin vyötärölle tyttömäisen röyhelön. Lahkeita ja hihoja jatkoin hiukan normaalia pidemmiksi, jotta ranteet ja nilkat pysyvät suojassa kaikenlaisen leikin tiimellyksessä.

Vuorifleecestä (ja Tiimarin koristetarranauhasta) syntyi myös kiva myssy, suojaa hyvin korvia.
Isoveli sai myös samanlaisen myssyn.


Retkieväät
Haalarista tuli menestys! Tyttö on ollut innoissaan haalaristaan ja on saanut siitä paljon kehujakin. Kasvunvaraa on sen verran, että menee hyvin vielä keväälläkin (ja ensi syksynä?).

Haalarin malli: Ottobre 4/2005
Myssyn malli: Ottobre 4/2003
Kankaat: Eurokangas (myssyn nauha Tiimarista)

4 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Ohhoh, olet tosi taitava ompelija! Kyllä kelpaa noin hienossa kulkea, röyhelöt ja kaikki :)

Susanna kirjoitti...

vau, olet onnistunut tosi hyvin!! Hieno puku!

Nna kirjoitti...

Kaunis ja käytännöllisen näköínen haalari. Kuuleman mukaan nuo on vaikea saada onnistumaan.

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tyytyväinen olen itse lopputulokseen (ja samoin typy). Ohjeissa oli jotain hassuja - siis minulle entuudestaan uusia - tapoja tehdä jotain kohtia, mutta lopputulos oli niidenkin suhteen ihan jees. Olen joskus ennenkin ommellut typylle haalarin, joskin silloin ohuemmasta kankaasta, mutta ei ollut silloinkaan mitenkään vaikea saada onnistumaan. Eli ei kande sitä pelätä, mutta fakta on kyllä se ettei tuolla tavoin tee mitään rahallista säästöä! Öh, aivot on jumissa ja tulee vaan ajatuksenvirtaa sormenpäistä näppäimille...