31.1.07

Huovutettu Fifi III


Malli: Fifi III modifioidulla reunapitsillä (en muistanut ohjetta ulkoa enkä jaksanut sitä mistään kaivellakaan, joten sovelsin jotain)
Lanka: Vaippafirmasta tilattu liukuvärjätty Merinovilla, n. 200g
Puikot: 4,5 mm bambu
Mitat: 90/185 cm ennen huovutusta ja 88/205 cm huovutuksen jälkeen
Muuta: Huotutettu kevyesti käsin, pingoitettu mittoihinsa kuivumaan



Huivin pinta on kevyesti huopunut ja tuntuu varsin mukavalta ja lämpimältä.



Kelpaa hyvin villakangastakin asusteeksi ;-)

Onnistunut kokeilu, suosittelen lämpimästi muillekin. Rajummalla huovutuksella saattaisi saada aikaiseksi "reikäistä huopatossua", mutta ei se sekään välttämättä paha juttu olisi ;-)

Käyttämäni merinovilla oli tosi karkeaa ja tuntui kutisevalta ja raapivalta käsiin jo neuloessa. Huovutuksen jälkeen käsittelin sen hiusten tehohoitoaineella kun ei minulla ole lanoliinia tms. vastaavaa. Eivät omat hiukseni nyt ihan lampaanvillan laatuiset ole, mutta luonnonkuitua kuitenkin, joten lopputuloksesta tuli raikkaan tuoksuinen ja paljon alkuperäistä pehmeämpi.

Voi jukupätkä...


...Lanka ei riitä vieläkään!!! Amelien lähettämällä langalla pääsin jatkamaan huiviani, mutta silti lankaa jää uupumaan hiukan. Kylläpä tämä huivi vastustaakin kovasti!
Arvioisin, että saisin huivin valmiiksi noin kymmenellä grammalla... lähden kohta blogikierrokselle huhuilemaan teitä, jotka jätitte aikaisemmin kommenttia, että kyseistä lankaa löytyisi jämälankakorista ;-) Harmi vaan, ettei huivi ehtinyt ihan tämän kuun puolella valmistua, kun huomisesta lähtien aion neuloa aivan uusia töitä.
Hiukan myöhemmin on luvassa kuvitettu viesti huovutetusta fifi kolmosesta... =)

29.1.07

Varoitus...

Piiiitkästä aikaa blogiini on tulossa uusi vastavalmistunut huivi ;-) Tänään iltapäivällä päättelin sen viimeiset silmukat ja iltapäivän auringossa kävin räppäsemässä siitä vähäpätöisen, kurttuisen kuvan.

Huivi on neulottu liukuvärjätystä merinovillasta jota tilasin jostain vaippapuodista. Langan ominaisuuksina mainittiin mm. että se huopuu kevyesti, joten halusin testata huovutetun pitsihuivin tekoa! Kerrankin toteutus sujui yhtä hyvin kuin omat ajatuksenjuoksuni ja nyt huivi odottaa kuivumistaan pingoitettuna!

Huovutin sitä kevyesti käsin (heh, koskapa käsinhuovutus kevyttä olisi... but you know...) ja ainakin kosteana sen väritys tasaantui entisestään ja siitä tuli harmonisemman näköinen. Odotan innolla huomista kun pääsen napsimaan nuppineulat ja pingoituslangan irti huivistani; toivottavasti se on vielä silloinkin yhtä onnistunut kuin miltä nyt vaikuttaa!

Kiitokset vielä Amelielle toisen huivini pelastamisesta, lähettämäsi langan sävy on juuri oikea! Yritän kiirehtiä sen huivin valmiiksi vielä ennen lankahamstereiden alkua, sillä tällä kertaa en aio koskea koko helmikuun aikana ainoaankaan keskeneräiseen työhön, vaan aloitan vain uusia!!

25.1.07

Taas loppui lanka!!!


Jos tämä olisi taitolaji, niin olisin jo aika mestari! Vaan kun ei ole, niin olen vain luupäinen pässi! Kun aloitin tuota huivia kai viime toukokuussa, ei mieleeni tullut laisinkaan ettei yksinäineb lankakerä välttämättä riittäisi koko huivin reunukseksi. Neuloessa langan riittävyys kävi mielessä jonkun kerran, mutta yritin olla optimistinen... Nuo reunat kuitenkin imaisivat lankaa niin paljon, että ehkä jopa 5. osa huivista jäi ilman reunusta.
Nyt tarvitsisin hiukan apua! Oletko nähnyt lähiaikoina violettia Novitan seitsemän veljestä -lankaa jossain kaupassa? Jos olet, niin voisitko kertoa koordinaatteja, bliis? Tai olisiko nurkissasi 30-50 g jämäkerä tuota samaista lankaa? Voisin mielelläni ostaa sen pois. Värjäyserällä ei ole väliä kun ei tuonkaan langan vyöte ole tallessa... Kiitos ihan hurjan paljon jos voit auttaa!

20.1.07

Lankavaraston päivitystä

SNY-kampanjan aikana en tohtinut esitellä kaikki lankahankintoja, olisivat pian olleet lisävihjeenä Vanillalle :) Ison osan niistä hankinnoista olenkin jo neulonut, mutta olen myös löytänyt muita saaliita ... tai muut saaliit ovat löytäneet minut =). Tässäpä herkkupaloja jaettavaksi:

Novitan Teddyt ovat "lohtulankoja" pipovärkeiksi. Novitan Pop -langat tulivat joulupukilta, kiitos vielä kovasti, niistäkin olen suunnitellut pipoa.
...Olisikohan pitänyt osallistua Helmiksen pipoviikoille...?


Musta ja Luonnonvalkoinen Opal Uni ovat Sinestä kurjestä. Luonnonvalkoinen ja jo sukiksi muuttunut ruskea Regia Silk muuttivat meille SNY-kampanjan aikana, samoin burgundinvärinen bambulanka (se mörvelölanka), Regiaan ihastuneena Vanilla toimitti minulle vielä lähikauppansa valkoista ja harmaata Regia Silkkiä, ah, ihana lanka!

Alareunassa oleva harmahtava CascadeYarnsin puuvillalanka oli minulle täysin uutuuskokeilu, siinä on mukana 1,7% elastaania! Eli siis JOUSTAVA puuvillalanka, se saattaisi sopia minulle paremmin kuin puuvillalangat yleensä, testaan sitä sukkien merkeissä jahka joudan :). Se joustaa aika paljonkin, 50 g:n kerässä on 100 jaardia löysänä ja 186 jaardia venytettynä! Katso kuvat alempaa.


Joulupukki muisti minua myös ilmeisesti käsin värjätyllä villa- tai villaseoslangalla. Minun silmääni tuo näyttäisi sipulinkuoriväriltä ja saman jälkiväriltä, voisinkohan olla oikeassa? Lankaa on yhteensä ainakin sukkien verran :) Ulkonäöltään lanka on hiukan kuin Novitan Florica, mutta tuntumaltaan aika paljon karkeampaa, muita tunnistustestejä en ole tehnytkään.



Joustavaa puuvillalankaa, heh, toimiikohan kesäsukissa?

Lisäksi minun työkalujeni joukkoon muutti vielä pari langan katkaisuterää (toinen on menossa Neuleideat2006 -kisan palkinnoksi), langanohjain sekä CHIBI. Näppäriä elämänhelpottajia!


Langanohjaimen ensimmäinen ajatus on pelastaa etusormeni siltä kipeältä ja punaiselta uralta, joka aiheutuu mm. (paksuhkojen) karkeahkojen villalankojen neulomisesta, mutta voihan siitä olla paljon apua intarsianeuleissakin ;-). Monet villalangat, erityisesti jotku hahtuvat ja öljyisen tuntuiset ja hiukan lampaanpapanoilta tuoksahtavat villat saavat tuon punaisen uran lisäksi myös silmäni kirveltämään ja vuotamaan. Auttaisiko siihen taas uimalasit ja pyykkipoika nenässä?

Nyt voinkin sitten hyvillä mielin osallistua seuraavaan lankahamsterikisaan, eikö!?! Koskakohan saisin aikaiseksi päivittää neulekirjastoni, sinnekin on tullut useampia namupaloja :)

PS. Neuleideat2006 -kisan äänestys on kyllä tulossa myöhemmin, sorry hitauteni nettiasioissa, reaalielämä on hiukan hektistä juuri nyt :)

18.1.07

Keskeneräisen työn edistystä...

"Laiskurin" Baijerilaisten sukkien jälkeen olen tehnyt hiukan vähemmän hienomotoriikkaa vaativaa työtä, jonka olen aloittanut jo hyvän aikaa sitten. Kyseessä on huivi Pirtin kehräämön meleeratusta langasta, reunat on seiskaveikkaa. Kolmesta vyyhdistä viimeinen on jo puikoilla, saa nähdä ehtiikö tämä huivi vielä tälle talvelle? Huivi on ihan kivaa vaihtelua baijerilaisten minipalmikoille, sillä suurin osa huivista on vain sileää neuletta. Ilme tulee liukuvärjätystä villasta ja reunakaitaleiden palmikoista. Toivottavasti tuo seiskaveikan jämäkerä riittää koko huivin reunukseen :)

Ei muuten kellään sattuis olemaan ylimääräisenä pientä nöttöstä tuollaista oranssinkeltaista lankaa (tai jotain muuta huiviin sopivaa väriä)? Sen verran vaikka, että siitä saisi 5-7 reiluhkon kokoista tupsua tai hapsut huivin reunaan? Hyvä olisi, jos lanka olisi superwashia, vaikka seiskaveikkaa kun tuo reunuskin sitä sattuu olemaan, mutta myös muut ehdotukset tulee kyseeseen. Vaihtona joko fyffeä tai lankaa :-)

Huomaatteko, että yritän ryhdistäytyä ;-) ? Tämän kuun ajan yritän tehdä VAIN jo ennestään aloitettuja töitä, en siis aloita yhtään uutta (ellei ole ihan katastrofaalisen pakottava tarve). Ensikuu on lankahamsterikuu, joten silloin en (enkä juuri nytkään) aio täydentää lankavarastojani laisinkaan. Ja jos/kun lankahamsterit jatkuu pudotuskisana, niin aion sinnitellä mukana parhaan kykyni mukaan. Hamsterikisan aikana (varsinkin helmikuussa) aion sallia itselleni uusien töiden aloittamisen :) Katsotaan miten hyvin pysyn ruodussa!

15.1.07

Laiskurin "Baijerilaiset"


Bayerische socks
Malli: Eunny Knits: Bayerische socks (ohjeen kierretyt silmukat on neulottu normaalisti)
Lanka: Regia Silk alle 100g.
Puikot: 2 mm bambu
Kommentit: Hiukan harmittaa että oikaisin kierrettyjen silmukoiden suhteen ja tein ne normaaleina (tästä otsikon laiskuri); sukat valmistuivat nopeammin mutta niistä puuttuu se jokin. Täytyy siis tehdä toiset ;-) Molemmat sukat on neulottu samalla kertaa 80 cm bambuisella pyöröpuikolla, tämä sopii minulle hyvin, sillä muuten voi iskeä "yhden sukan syndrooma".... Ohje on sinällään aivan loistava, kantapää on kaunis, palmikot ovat lumoavia, neulominen on addiktoivaa ja hauskaa, joten ei ole laisinkaan rangaistus aloittaa uusia.


Yksin kuvaaminen on hiukan hankalaa, siksi kuvakulmia on niin kovin vähän...

11.1.07


Tää lähti mukaan kans =)

Kuvatonta väliaikatietoa...

Olen vielä olemassa, vaikken blogilleni ole juuri ehtinytkään.

Neuleideat 2006 -kisa on nyt jo suljettu ja olen yrittänyt viritellä äänestyssysteemiä. Harmi, etten heti infotiedotuksessa hoksannut sanoa, että käytän töiden kuvia äänestystä varten.... onkohan tämä osallistujille itsestäänselvää, vai pitäisikö minun kysyä vielä jokaiselta erikseen lupa? Tai riittäisikö, että laadin vain sen äänestyksen osallistujien omia kuvia käyttäen ja JOS joku haluaa siitä kuvansa pois niin on hyvä ja ilmoittaa? Kommentteja bliis! Kiitoskiitoskiitos kaikille ideoineille ja ahkeroineille osallistujille, loppuhuipennus lähenee koko ajan!

En sitten esittele kuvia tällä kertaa, kamera unohtui mummulaan. Laiskurin Baijerilaiset sukat olisivat esittelyä vaille valmiina, samoin SNY -kampanjan aikana kertyneitä lankoja olisi hiukan vielä esittelemättä, mutta ei nyt onnaa kiireen ja kameran puuttumisen vuoksi. Yritän silti viritellä vielä lisävaloja kännykameraa varten, voi olla että kuvat jää ens viikkoon.

Ihanaa, että ulkona on vihdoinkin valkoista. Ei talvi ole talvi ilman lunta!

2.1.07

Meemi

Vihdoinkin! Jo joskus viimevuoden vaihteessa yritin jäljittää tällaista meemiä - turhin tuloksin. Sen pää, jopa eri haaratkin, päättyivät aina johonkin kadotukseen. Mutta nyt minä tämän nappasin. Jippiaijee, tästä tulee hyvä vuosi. Ai niin, meemin nappasin Johannalta!

Ohjeet:
1. Julkaise omassa blogissasi koko lista yhdessä näiden ohjeiden kanssa.
2. Lihavoi ne väitteet, jotka ovat voimassa kohdallasi.
3. Lisää loppuun väite, joka pätee sinuun.
4. Seuraavan vastaajan löydät tämän kirjoituksen kommenttilaatikosta (eli siis ekana ehtinyt saa luvan vastata.)

01. Punainen on lempivärini (Yksi niistä)
02. Omistan auton
03. Minulla on kissa.
04. Seuraan Emmerdalea.
05. Pystyn juomaan litran appelsiinimehua 15 minuutissa.
06. Sain töitä! (jo kauan sitten)
07. Conan O'Brian ärsyttää minua
08. Olen aamu-uninen.
09. Rakastan suklaata ja salmiakkia.
10. Havukasvit ovat kauniita.
11. En osaa rullaluistella.
12. Näen kummallisia unia.
13. Vihreä on lempivärini.
14. Leivon usein pannukakkuja.
15. Olen laulanut karaokea.
16. Käytän julkisia liikennevälineitä.
17. En voi sietää verilettuja.
18. Pidän Kotiteollisuudesta.
19. Minulla on silmälasit.
20. Olen huulirasva-addikti.
21. Minulla on koira/koiria.
22. Haluan superhyperjättisuuren perheen.
23. Rakastan lomakkeiden täyttämistä.
24. Osallistun neuleolympialaisiin 2006.
25. Olen neulonut Fifin.
26. En osaa viheltää.
27. Olen liimannut pikaliimalla suuni (=hampaat yhteen ja kieli kitalakeen) kiinni.
28. Kohtasin aviomieheni netissä.
29. Haluaisin hypätä benji-hypyn.
30. Minulla on sinivihreät silmät.
31. Olen päättämätön.
32. Nukun vähintään kahdella peitolla.
33. Olen mieluummin kotona kuin kylässä.
34. Laulan suihkussa.

35. Minulla on iPod.
36. Seuraan useita scifi-sarjoja.
37. Olen juuttunut kielestä kiinni jäätyneeseen metalliin.
38. Minulla on tatuointi.

39. Minulla on kääpiösiili.
40. Aion pitää helmikuussa karkkilakon.
41. Olen suudellut samaa sukupuolta olevaa henkilöä kuin itse olen.
42. Olen tumpelo tekniikassa.
43. Nyplään pitsiä.
44. Settlers of Catan on suosikki lautapelini.
45. Olen hurahtanut Sudokuun.
46. Nukun päiväunet joka päivä.
47. Olen vasenkätinen.
48. Tulen työskentelemään/työskentelen lapsuuden unelma-ammatissani.
49. Olen 29-vuotias.
50. Olin tänään työhaastattelussa.
51. Pidän ikkunoiden pesemisestä.
52. Minulla on vauvakuume.
53. Rakastan dokkareita.
54. En tykkää työstäni.
55. Olen kasvissyöjä.
56. Omistan yli 500 romaania.
57. Sisustan nukkekotia.
58. Matikka on kivaa! (ainakin polynomit)
59. Olen blogiaddikti.
60. Olen neulonut pontson.
61. Olen kummallisten asioiden kerääjä.

62. Tykkään avantouinnista.
63. Koulussa lempiaineeni oli ruotsi.
64. Olen hurahtanut kuntoilukirjoihin.
65. Tykkään naksutella niveliä (ainakin ennen)
67. Harrastan karatea.
68. Rakastan lohikäärmeitä.
69. Kärsin ajoittain migreenistä.
70. Eilen oli hääpäiväni.
71. En ole koskaan juonut kupillistakaan kahvia.
72. Olen löytänyt elämäni miehen/naisen.
73. Rakastan hunaja-juustovoileipiä.
74. Olen opiskelija.
75. Pidän talvesta. (tai pikemminkin kaikista vuodenajoista, kesä on silti lemppari)
76. Rakastan nettikilpailuja.
77. Nälkäisenä olen hyvin äkäinen.
78. Mukavuudenhaluni voittaa nykyään useammin turhamaisuuteni.
79. Olen laite_/vempainfriikki.
80. Odotan vauvaa.
81. Olen alle 155 cm pitkä.
82. Harrastan joogaa.
83. Olen absolutisti.
84. Olen pelannut luminorsupalloa.
85. Pelaan WoWia.
86. Olen BB-addikti.
87. Aion muuttaa ulkomaille työskentelemään/opiskelemaan.
88. Olen hurahtanut askarteluun.
89. Lupasin monta vaikeaa uudenvuodenlupausta.
90. En tehnyt yhtään uudenvuoden lupausta.