20.1.07

Lankavaraston päivitystä

SNY-kampanjan aikana en tohtinut esitellä kaikki lankahankintoja, olisivat pian olleet lisävihjeenä Vanillalle :) Ison osan niistä hankinnoista olenkin jo neulonut, mutta olen myös löytänyt muita saaliita ... tai muut saaliit ovat löytäneet minut =). Tässäpä herkkupaloja jaettavaksi:

Novitan Teddyt ovat "lohtulankoja" pipovärkeiksi. Novitan Pop -langat tulivat joulupukilta, kiitos vielä kovasti, niistäkin olen suunnitellut pipoa.
...Olisikohan pitänyt osallistua Helmiksen pipoviikoille...?


Musta ja Luonnonvalkoinen Opal Uni ovat Sinestä kurjestä. Luonnonvalkoinen ja jo sukiksi muuttunut ruskea Regia Silk muuttivat meille SNY-kampanjan aikana, samoin burgundinvärinen bambulanka (se mörvelölanka), Regiaan ihastuneena Vanilla toimitti minulle vielä lähikauppansa valkoista ja harmaata Regia Silkkiä, ah, ihana lanka!

Alareunassa oleva harmahtava CascadeYarnsin puuvillalanka oli minulle täysin uutuuskokeilu, siinä on mukana 1,7% elastaania! Eli siis JOUSTAVA puuvillalanka, se saattaisi sopia minulle paremmin kuin puuvillalangat yleensä, testaan sitä sukkien merkeissä jahka joudan :). Se joustaa aika paljonkin, 50 g:n kerässä on 100 jaardia löysänä ja 186 jaardia venytettynä! Katso kuvat alempaa.


Joulupukki muisti minua myös ilmeisesti käsin värjätyllä villa- tai villaseoslangalla. Minun silmääni tuo näyttäisi sipulinkuoriväriltä ja saman jälkiväriltä, voisinkohan olla oikeassa? Lankaa on yhteensä ainakin sukkien verran :) Ulkonäöltään lanka on hiukan kuin Novitan Florica, mutta tuntumaltaan aika paljon karkeampaa, muita tunnistustestejä en ole tehnytkään.Joustavaa puuvillalankaa, heh, toimiikohan kesäsukissa?

Lisäksi minun työkalujeni joukkoon muutti vielä pari langan katkaisuterää (toinen on menossa Neuleideat2006 -kisan palkinnoksi), langanohjain sekä CHIBI. Näppäriä elämänhelpottajia!


Langanohjaimen ensimmäinen ajatus on pelastaa etusormeni siltä kipeältä ja punaiselta uralta, joka aiheutuu mm. (paksuhkojen) karkeahkojen villalankojen neulomisesta, mutta voihan siitä olla paljon apua intarsianeuleissakin ;-). Monet villalangat, erityisesti jotku hahtuvat ja öljyisen tuntuiset ja hiukan lampaanpapanoilta tuoksahtavat villat saavat tuon punaisen uran lisäksi myös silmäni kirveltämään ja vuotamaan. Auttaisiko siihen taas uimalasit ja pyykkipoika nenässä?

Nyt voinkin sitten hyvillä mielin osallistua seuraavaan lankahamsterikisaan, eikö!?! Koskakohan saisin aikaiseksi päivittää neulekirjastoni, sinnekin on tullut useampia namupaloja :)

PS. Neuleideat2006 -kisan äänestys on kyllä tulossa myöhemmin, sorry hitauteni nettiasioissa, reaalielämä on hiukan hektistä juuri nyt :)

5 kommenttia:

juuli kirjoitti...

Käsinvärjätty lanka voisi olla eestiläistä Liisua, joka on Florican tapainen, mutta astetta napakampi. Täyttä villaa kyllä.

Sia kirjoitti...

Juuli, saattaisipa ollakin :). Ko. lanka on minulle tuntematonta, mutta epäilemäni joulupukki on kyllä liikuskellut myös naapurimaassamme =). Kiitos vinkistä!

Meeri kirjoitti...

Tuosta ylläolevasta äänestyksestä. Noi tuikkuvinkit ja lamppuvinkit, että viritellään mitä hyvänsä palavaa matskua, on oikeasti tosi vaarallisia!! Tavallinen lämpökynttilä, eli tuikku, voi kuumeta hyvin yli 200 asteiseksi, eikä kovin moni lanka kestä sellaista lämpöä, millaiseksi lasi lämpiää tuollaisessa kuumuudessa!!! Samoin myös hehkulampun kanssa pelatessa pitää muistaa että on kyllin kaukana varjostin siitä lampusta, eikä pääse koristeet tippumaan kuuman hehkulampun päälle

Sia kirjoitti...

Meeri, olet aivan oikeassa! Lisäksi usein tuikkukuppina käytettyt lastenruokasosepurkit EIVÄT ole korkeita lämpötiloja ja suuria lämpöeroja ja -vaihteluita kestävää lasia ja ne ovat todella vaarallisia tuikkupurkkeina.

Vaikka suurin kynttiläsesonkiaika taitaakin olla jo ohi tältä vuodelta, niin muistakaahan kaikki yhä olla äärimmäisen varovaisia kaikkien tunnelmaatuovien valaisimien ja kynttilöiden kanssa!

Taru kirjoitti...

Hei, arvasit blogiarvonnassani mainiosti, ja voitit ylläri-kakkospalkinnon. Laitatko mulle vaikka sähköpostiin hattulainen at gmail piste com vähän vinkkiä, että mistä tykkäät ja osoitteesi, niin pääset odottelemaan postia ;)