18.11.07

Pullavati lasinsulatuksella


Kävin kansalaisopiston Lasinsulatuskurssilla, 2 x 2,5 h. Ekalla kerralla perehdyttiin hiukan tekniikkaan ja saatiin ohjeita lautasten ja ikkunataulujen suunnitteluun ja tekoon. Ehdin tehdä yhden noin parikymmensenttisen lautasen. Kurssin vetäjällä oli aika paljon esimerkkejä tehdyistä töistä, mutta tapani mukaan suunnittelin ja sovelsin hetken inspiraation mukaan aivan omat kuvioni. Alemmasta kuvasta näkee lautasen muotoa, ylemmästä kuvion ja vaaleamman purppuraan lasiin muodostuvat kivat kuplat.


Käytännössä suunnittelu- ja leikkuutyö ym. tehtiin itse. 4 mm paksulle lasilevylle koottiin värillisistä laseista haluttu kuvio Artista lasinsulatuslaseista. Kurssin jälkeen opettaja sulatti ensin nämä lasinpalaset kiinnitoisiinsa ja sen jälkeen sulatti lasilevyn uudelleen keraamisen lautasmuotin päällä (eli slumppasi).
Jälkimmäisellä tunnillakin olen jo käynyt ja ehdin tehdä kolme työtä lisää, mutta niistä lisää kunhan saan työt kotiin. Mukavaa hommaa, pidin kyllä kovasti joskin myös se lasinsulatusosio olisi kiinnostanut enemmän.

6 kommenttia:

Mirri kirjoitti...

Tosi kaunis lautanen!Wau!

Pikkumyy kirjoitti...

Onpa todella kaunis. Oletpa ollut taitava!

Jenni kirjoitti...

Kuulostaapa mielenkiintoiselta kurssilta! Ja tosi kauniin lautasen olet sommitellut.

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Kiitos, tuo on kyllä mukavaa hommaa, suosittelen kokeilemaan jos vain yhtään kiinnostaa!

vattumato kirjoitti...

hurjan kaunis lautanen!

Mewril kirjoitti...

Ihastuttava. Värit on upeat.