25.11.07

Messupäivitys

Pääsin kuin pääsinkin messuamaan Kädentaitojen messuille. Samalla oli metsämessut ja maatalousmessut tai vastaavat ja siellä oli eläimiä näytillä, joten päätettiin lähteä reissuun koko perheen voimin.

Olin ajatellut piristää itseäni jollain pienellä kivalla, ja piristystä taisikin tulla oikein roppakaupalla. Ensinnäkin tilasin Tekniset kädentaidot -kirjasarjan. Kaupan päälle lätkähti mm. seuraavat kirjat: Sisusta tekstiileillä, Kaffe Fassett Kauneimmat kuvioneulemallit, Virkkaajan käsikirja, Rudolf Koivun Iltasatuja, Väinö Pikkuinen Jänis, Franklinin Huono Päivä sekä Rasmusnalle ja pannukakkulaiva. Ei paha.Olin ajatellut jotain vaaleanpunaista tai muuten hempeää ja piristävää, mutta mukaan näyttikin tarttuvan vain mustaa, valkoista ja metallia. Wetterhoffilta ostin Sivillaa mustana, Toikalta Tenceliä valkoisena, mukavalta käsityöläiseltä ihanan rautalankapunosmaljan, jostain askarteluliikkeestä (heillä on liike Annankadulla) muutaman kirkkaan prisman ja parista muusta kojusta terässaippuaa ja öljysoihtuja ulos.


Tuo rautalangasta punottu jalallinen malja on kyllä aivan mielettömän hieno. Samantyylisiä tehtiin tässä jokin kerta sitten myös Strömsössä. Voiskohan tuota itse kokeilla??

Lankojen ostoa yritin oikeasti hillitä, kun tahti on niin kovin hidastunut että lienee viisain yrittää neuloa entisiä ensin pois alta. Toki ostelen välillä uuttakin jos tulee jotain inspiraatiota, mutta nyt ei oikeastaan ollut mitään sen kummempaa mielessä, joten ostin nuo parit langat ihan vain nice to have -periaatteella. "Kyllä aika tavaran kaupihtee", sanoo mummuni!

Ei kommentteja: