23.1.06

Fifi SilviastaKas näin se Silviasta tehty Fifi tuli sitten valmiiksi. Pingotettuna sille kertyikin jo leveyttä huimat 160-170 cm (+ hapsut), mutta koska se on erittäin kevyt ja "pitsimäinen", ei se vie paljoa tilaa ja sopii hyvin takin alle. Vaikuttaisi juuri sopivalle. Hapsut laittelin paikalleen viime yönä kun muu perhe nukkui... taas vaihteeksi jäi yöunet reiluun kolmeen tuntiin kun ei vain pysy uni silmässä. Onneksi sain aamupäivästä nukkua hiukan lisää. Ihmettelen silti sitä, että miksi odottava äiti pitää "kouluttaa" valvomaan lapsentahtisesti jo odotusaikana, eikö uusi ihana ihmisvauva olisi parempi ottaa vastaan hyvin levänneenä kuin valmiiksi univelkaisena zombiena?

Ja kappas vaan, joku on näköjään käynyt kaupoilla hakemassa hiukan "seiskaveljestä". Olen monta kertaa jo harmitellut, kun noita "peruslankoja" ei ole valmiina jemmassa sukkainspiksen ym. varalta. Noh, nyt on sitten harmaalle hiukan piristesävyjäkin. Sitä vain yhä kummastelen, että eikö seiskaveikkaa saa enää alle 150 g kerissä mistään?


Kestääköhän Silvia ja Meninosilkki yms. laisinkaan kirjontalankana? Toivottavasti edes hiukan, sillä tehdessäni makuupussia tulokkaalle, en löytänyt enää mistään minun oikeita kirjontalankoja, siis muliinilankoja ym. joten hätäpäissäni lätkäsin tuohon päälikappaleeseen kuvan noilla villa+ silkki sekoitteilla. Jos ei kestä käyttöä laisinkaan, niin se on harmi se, mutta jos kestää edes hiukan, niin hyvä. Koskakohan tuon "pystyisi" ompelemaan loppuun... tänään on taas istuminen ollut jotakuinkin mahdotonta.

3 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Noista kirjontahommista.. Kovaan kayttoon (eli jatkuvaan pesuun) tehtavat kirjontajutut pitais kai tehda merseroidulla langalla (jota ne muliinilangat on), mutta perinteinenkin lanka kestaa ainakin jonkun aikaa. Merseroimaton lanka saattaa katketa helpommin, tai hiutua pesussa, mutta sita voi kiertaa pesemalla tekstiilin kasin. Kasittaakseni teit makuupussia tai unipussia vauvalle, ja eihan sita tarvitse jatkuvasti pesta, joten olisin huoletta tuon langan keston kanssa. Todennakoisesti vauvasi on kasvanut ulos pussista ennenkuin lanka on kulunut loppuun :)

Sia kirjoitti...

Näin minäkin ajattelin, kiitos vinkistä Tuulia!

Lape kirjoitti...

7veljestä ei ole saanut ikipäiviin enää 100g kerissä... oiskohan 2000-luvun alussa muutettu 150g keriin, kun se on niin kiva kun yhestä kerästä saa yhdet miesten sukat ja 1,5 naisten sukkaa ;) Tavallaan ihan hyvä, tavallaan ei?