31.12.07

Hyvää vuodenvaihdetta!




Siinähän se sanoma jo tulikin. Oikein muistorikas vuosi alkaa olla jo ihan lopuillaan ja uusi vuosi kokemuksineen ja elämyksineen on aivan ovella. Kutkuttavan jännittävää! Toivotan kaikille oikein paljon menestystää tulevalla vuodella erityisesti käsitöiden saralla!
Kranssiovikoriste on tehty ostoisesta risukranssista ja vuosien myötä kertyneistä kuivakukista. Kuivatuilla ruusuilla on taipumuksena kerätä pölyä, joten päätin (hiukan vastentahtoisesti) luopua niiden säilömisestä. Ruusut ovat täynnä muistoja joten niiden poisheittäminen oli aivan liian raaka tehtävä. Tässä ovikoristeessa ne ovat viimeisellä matkallaan, olkoot se matka vielä pitkä ja leppoisa!
Ruusut on kiinnitetty kuumaliimapistoolilla. Liimaa meni monta pötkylää ja tulipahan taas todettua sekin, että kuumaliima on kuumaa. Aijai. Viimeisenä ympärille on kiedottu ohutta kullanväristä metallilankaa. Jyhkeämpi rusetti oli myös ajatuksena, mutta se ei oikein enää sopinut mukaan.
Palataan taas ensivuonna!!

27.12.07

Sporttiraidat

Viime keväänä voitin Strickmühlen blogiarpajaisista lankaa ja neulelehden. Toinen keristä on päätynyt pojan asusteisiin ja nyt talven myötä sain tikuteltua toisen langan sukiksi itselleni. Sukat ovat 2o 1n neulosta päälypinnaltaan (1o 1n takareunasta) ja nurjat urat on koristeltu punaisilla pitsihuiveista jääneillä jämälangoilla. Sinällään malli on sovellettu kaikesta matkan varrella opitusta enkä osaa mainita yksittäistä opastajaa tai suunnannäyttäjää, raidat ovat omaa ideointia. Sukista tuli napakat ja kivat, ohuen langan vuoksi ne sopivat hyvin vaikka urheilukenkiin, mutta materiaali kutittaa sen verran etten voi niitä paljaalla iholla käyttää.

Sukat on neulottu 2,5 mm puikoilla kärjestä aloittaen (yhtäaikaa yhdellä pyöröllä) ja tiimalasikantapäällä. Tuo tapa taitaapi kuulua suosikkeihini, joskin olisi ehkä aika opetella jo jotain muutakin. Aloitin juuri sukkia pikkumurulleni, jälleen kerran kärjestä aloitettuna. Olisiko kellään vinkkiä, että minkä muun kuin tiimalasikantapään voi sukkiin tehdä?

17.12.07

Ruskea Lehmus

Malli: Lehmus
Lanka: Online puuvilla/viskoosi
Puikot: 4,5 mm

Huivi valmistui jo jonkin aikaa sitten, mutta bloggaaminen on hiukan jäänyt kiireiden ja muun säätämisen vuoksi. Osittain postauksen kirjoittaminen on venynyt myös siksi, että olen yrittänyt odottaa parempaa kuvaushetkeä... mm. pikkujouluista tai muuten ulkoa valoisamma säällä, mutta ei vaan ole nyt tärpännyt. Pikkujouluunkin jouduin valitsemaan muuta päällelaitettavaa, kun huiviin mätsäävät asut eivät enää sopineet päälle, kääks. No eniwei, yritän nyt hiukan ryhdistäytyä, sillä blogattavaa olisi enemmänkin ja olis kiva saada "pöytä tyhjäksi" seuraavaa vuotta ajatellen.


Joululahjarumbaan en tällä kertaa saanut itseäni viritettyä, eli itse tehdyt joululahjat ei tänä vuonna lähde matkaan meidän osoitteesta. Harmittaa hiukan, mutta joskus vain täytyy priorisoida asioita. Yksi pieni neule on kyllä tekeillä ja se menee pikkuneitille joululahjaksi jos vain ehdin sen saada valmiiksi. Jos ei, niin sitten kulti saa sen myöhemmin. Kyseessä on pinkki neuletakki, jonka yritän väsätä mahdollisimman saumattomaksi ranglanhihoilla. Ohjetta ei ole mutta tähän asti kaikki on sujunut ihan hyvin, eiköhän tämäkin pääse joskus vielä ihan omana aiheenaan blogattavaksi.