27.12.07

Sporttiraidat

Viime keväänä voitin Strickmühlen blogiarpajaisista lankaa ja neulelehden. Toinen keristä on päätynyt pojan asusteisiin ja nyt talven myötä sain tikuteltua toisen langan sukiksi itselleni. Sukat ovat 2o 1n neulosta päälypinnaltaan (1o 1n takareunasta) ja nurjat urat on koristeltu punaisilla pitsihuiveista jääneillä jämälangoilla. Sinällään malli on sovellettu kaikesta matkan varrella opitusta enkä osaa mainita yksittäistä opastajaa tai suunnannäyttäjää, raidat ovat omaa ideointia. Sukista tuli napakat ja kivat, ohuen langan vuoksi ne sopivat hyvin vaikka urheilukenkiin, mutta materiaali kutittaa sen verran etten voi niitä paljaalla iholla käyttää.

Sukat on neulottu 2,5 mm puikoilla kärjestä aloittaen (yhtäaikaa yhdellä pyöröllä) ja tiimalasikantapäällä. Tuo tapa taitaapi kuulua suosikkeihini, joskin olisi ehkä aika opetella jo jotain muutakin. Aloitin juuri sukkia pikkumurulleni, jälleen kerran kärjestä aloitettuna. Olisiko kellään vinkkiä, että minkä muun kuin tiimalasikantapään voi sukkiin tehdä?

9 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

sukkiinhan voi tehä monenlaisia kantapäitä: on talonpoikaista (joka on melkein sama kun tiimalasi), hollantilainen eli lappukanta, ranskalainen eli kiilallinen lappukanta, walesilainen kanta..

Ullan sukkaekstrassa on noista enempikin :)

Villasukka kirjoitti...

suosin nykyisin ranskalaista - istuu paljon paremmin kuin tiimalasi.

Palaga kirjoitti...

Kauniit sukat; varsinkin nuo punaiset raidat ovat tosi hieno keksintö.

Elsa X kirjoitti...

Vilka fina sockor! Är ränderna broderade eller stickade? (Förlåt om du skrev det - jag förstår det mesta men inte allt.)

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Kävin jo kerran kommentoimassa ja mielestäni näinkin oman kommenttini... mihin lie kadonnut???

Ranskalaisesta kantapäästä etsinkin jo vinkkien perusteella tietoa. En vielä löytänyt valmista ohjetta sen käyttöön kärjestä aloitettavissa sukissa, mutta eiköhän sekin ole mahdollista. Toivottavasti.

Vielä muuten lisäkyssänä se, että kuinkas muuten päättelette kärjestä aloitettavan sukan? Perinteisellä päättelyllä minun sukanvaristani tulee kiristävän tiukat ja pitsihuiveissa käytettävällä päättelyllä lörpöttävän löysät. Vinkkejä?

Elsa X, ränderna är broderedad med virknål på avig maska mellan rätmaskor (4 rm, 1 am).

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Elsa X, ursäkta; 2rm, 1am. Trevlig Nytt År!!

Marianne kirjoitti...

Hei, löysin aikoja sitten stitsailuja blogista linkin venäläiseen päättelyyn, ja olen sen jälkeen päätellyt sillä tavalla. Tulostin ohjeen, joten minulla ei ole linkkiä enää. Googlamalla englanniksi voit löytää sen. Siinä neulotaan kaksi silmukkaa nurin yhteen, siirretään silmukka takaisin vasemalle puikolle ja taas kaksi nurin yhteen. Päättely näyttää nurjalta, mutta siitä tuli löysempi ja joustavampi kuin tavallisesta päättelystä.

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Kiitos Marianne, tuo taitaa olla juuri sama päättely mitä käytetään monien pitsihuivien reunassa. Olen käyttänyt tuota samaa neulomalla myös aina 2 oikein yhteen... Täytyy kokeilla vielä, että josko noiden nurjien neulomisella olisi "jämäkämpi" vaikutus.

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Ja nih, nyt vähän nolottaa, mutta tolvasti kun olen niin ei maha mittää. Löysin siis kuitenkin Ullasta ohjeen siihen kärjestä aloitettuunkin kiilakantapäähän kun vaan hoksasin oikeilla hakusanoilla hakea. Se vaikuttaa loistavalta! Kiitokset vielä vinkeistä!