28.5.07

Arpavoitto




Voitin Sinhin blogin arpajaisissa! Perjantaisen Tallinnan reissun aikana oli tullut iso kirjekuori josta löytyi ihana lasinen enkeli (roikkuu keittiön ikkunassa), kaksi kerää Iceland -lankaa (minulle uusi tuttavuus) ja ihanaa Fazerin valkosuklaata. Kiitos valtavasti Sinhi, kesäisiä ja aurinkoisia käsityöhetkiä sinulle!



Rintsessan uudet vaatteet

Lasten kesävaatevarastoja piti hiukan päivittää heti lämpimien kelien tultua, pikku prinsessoille olisi löytynyt vaikka mitä herkkuja. Tässä jotain esimakua:




Vaatteet siis ovat kaikki ostoisia, ei allekirjoittaneen luomuksia!

24.5.07

Rose 2

Rose kesäpipo
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3,5 mm bambu pyörö
Muuta: Neulottu kuten edellinenkin. Jälleen tulos on hiukan reilu...




23.5.07

Rose


Lanka: Drops Alpaca Silke (vajaa pari kerää roosaa ja vajaa puolikerää vihreää)
Puikot: 3,5 mm bambupyörö
Muuta: Loin 126 silmukkaa ja neuloin kaksi kerrosta nurin, alussa sakaroihin tuli leveyttä seitsemän silmukan verran, ylimääräiset kavensin pois ekoilla "oikeilla" kerroksilla. Kavennusten tilalle tein samanlaiset kavennukset kuin esim. suvituulimyssyssä. Vihreää osaa varten on neulottu vain yksi nurja kerros ja sen jälkeen mallikertaa vain kerran, loput kuten ohjeessa, paitsi ennen "vartta" kavensin vielä joka toisen silmukan pois. Pipo oli sopiva ennen kastelua, mutta sen jälkeen plörähti niin isoksi, että saapa nähdä näkyykö neidin silmät pipon alta syksyllä vaikka väliin pukisi kypärämyssynkin... Malli on ihana ja vastaava puuvillainen on jo puikoilla.
Tekstiä editoitu 24.5.2007

20.5.07

Reissuterveisiä!

Terveiset ulkomailta, aurinkoisesta ja kauniista Tukholmasta. Ansaittu neljän vuorokauden reissu, katkos arkeen, tuli tarpeeseen. Nautimme reissulla hyvästä seurasta, makoisasta ruuasta, leppoisasta olemisesta ja shoppailusta. Pikkuneitikin nautti suunnattomasti koko matkasta ja erityisesti ruotsalaisesta kansanruuasta (Korv med bröd).

Luulen, että sydämeni on neulottu. Ja sieluni erilaisia lankavyyhtejä. Niin tosiaan luulen, sillä yksi reissun suurimmista kohokohdista oli ruotsalaiset lankakaupat. Ullan Tukholma oppaan avulla valikoin kaksi minulle tärkeintä kohdetta, Nysta ja Marias Garn, jossa kävimme ensimmäisenä. Kiva kauppa ja ihania lankoja, poikkean varmasti toistekin. Heillä on myynnissä jonkin verran kaupan nimisellä vyötteellä varustettuja lankoja (jopa silkkiä, mitä jätin haikeana kauppaan ihanan rosan värisenä). Myyjä oli mukava ja hän sanoikin, että tykkää niin paljon langoista, että on melkein harmi myydä niitä. Mukaan sieltä lähti aivan äärettömän ihanaa baby Alpakkaa (100 g / 500 m, 2 vyyhteä) ihanan violettina. Arvatkaa vaan, olenko ajatellut tehdä siitä jonkun huivin?




Kaverini innoittamana päätin kokeilla Dropsin Silkkialpakkaa, eikös siitä voi ihan hyvin tehdä kesämyssyn? Silkki viilentää kesäkuumalla eikä kutita. Sen varaan ainakin laskin kun ostin sitä kaksi vaaleanpunaista kerää, mieleen tuli heti Rose ja Bluebell -myssyt Ullasta. Vasta jonkinmoisen kävelymatkan päästä muistin, että myssyn lakiosa on vihreää... mutta eipä hätää mitään, sillä Nystassa oli myös Dropsin lankoja ja mieluisa vihreä löytyi heti. Toivottavasti menekki ei ole suuri, sillä tuosta olisi tarkoitus saada kahden myssyn vihreät osat.




Nystasta en sitten muuta ostanutkaan. Siellä olisi kyllä ollut ihania mohairlankoja, useita sävyjä, paksuuksia ja valmistajia, jokainen niistä huuteli anovasti hyllyillä, mutta päätin jättää ne seuraaville asiakkaille. Tai seuraavaan reissuun.

Nystan jälkeen riitti vielä käveltävää. Jalat huusivat jo hoosiannaa, maisemien katselun olin unohtanut jo jokin askel aikaisemmin, kun eräs kanssakävelijä huudahti, että "Hei, lankor och neulor taas, aiotko käydä tuollakin?". Nostin katseeni katukivetyksestä ja huomasin Ullan artikkelistakin puuttuneen kaupan; Lindqvist Garn, löytyy Odenplanilta. Astelin sisään liikkeeseen ja ensivaikutelma oli lupaava; lankoja, lankoja ja lankoja monia hyllymetrejä. Mutta lähempi tutustuminen osoitti, että aika moni langoista olikin silkaa muovia, tekokuitua tekokuidun perään. Suurena plussana täytyy mainita se, että heillä oli myynnissä lukemattomia eri sävyjä Dropsin Alpakkaa, ei varmaan ihan kaikkia sävyjä, mutta TOSI monta kuitenkin. Teki mieli ostaa. Kävelin kuitenkin liikkeen aika nopeasti läpi ja jatkoimme matkaa. Täälläkin voin käydä uudelleenkin, väsyneet jalat, turhautuneet kanssakulkijat ja tuhlatut rahat ovat oikeasti ihan pätevä syy siihen, miksei lankakauppaan voi jäädä notkumaan pidemmäksi aikaa!

Viimeisenä etappina matkalla oli America -kauppa. Positiivisena yllärinä oli se, että kaikki liikkeen tuotteet oli -50%, mutta ikävänä yllärinä se, ettei kaupasta löytynyt ainoatakaan pussia KoolAid -juomajauhetta. Ruotsalaiset neulojat ovat ehtineet ensin. Hiukan harmittaa, sillä mehuvärikokeiluni tulevat yhä jäämään hamaan tulevaisuuteen. Vilkaisu lankasaaliiseen saa kuitenkin unohtamaan pienenkin harmituksen välittömästi!

15.5.07

sukista huiviksi


Kuten ehkä arvaatte jo kuvasta, niin aloitin taas uuden huivin. Noista Regia Silk -langoista piti tulla sukat, mutta huivimania on niin voimakas, että ajatus muuttui. Kokeilen ekaa kertaa neliöhuivia, ainakin aloitus onnistui ihan hyvin. Ekan kerän jälkeen haivin halkaisija oli 40 cm, keriä on vain kolme, joten taidan tarvita lisää lankaa....
Jeah, huomenna pakataan auto ja lähdetään pitkän viikonlopun viettoon Tukholmaan! Löysään aikatauluun sopinee jokin lankakauppakin, toivon niin ainakin. Seuraavana viikonloppuna piipahdankin sitten Tallinnassa, ehtiiköhän sielläkin lankakaupoille...?

14.5.07

Arteeni

Nimen vaihdos, katsotaan tuntuuko tämä paremmalta. Annan tuon entisen nimen roikkua mukana vielä jonkin aikaa, katsotaan sitten että kumpi jää.

Tänään tuli uusi Interweave Knits; summer 2007 . Ihan jees, muttei mikään malleista aiheuttanut minkäänlaisia kipinöitä. Ehkä hyvä niin, sillä tekemistä riittää muutenkin. Silti lannehameen ja kuvioidut pipot voisin toteuttaa - joskus. Kiinnostuneet voivat vilkuilla lehden mallit täältä.

13.5.07

Aurinkoista Äitienpäivää!!

Päivän kunniaksi sain vuoteeseen kahvit keksien, karkkien ja kortin kera, tarjottimen virkaa toimitti tuo ihanainen vaaleanpunainen salkku. Se on aivan mahtava ja sisältö on vähintäänkin tahdikas jokaista vaaleanpunaista työkalua myöden. Ja nuo tulevat sitten oikeasti käyttöön, eivät jää pölyttymään mihinkään kaappien kätköihin.



Kaikista korneinta salkun sisällössä oli se, että nuo taskusta pilkottavat työkäsineet (jotka ensinnäkin ovat sinivalkoiset), ovat molemmat vasempaan käteen... mitäköhän se tahtoo kertoa?
Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!!

11.5.07

Lehmus?

Se on valmis. Se on ihana. Onko se Lehmus? Vai Lehdetär? Ruusun terälehti? Olisko ehdotuksia huivin nimeksi?



Toistaiseksi Lehmus, malli oma
Lanka: Fino, Alpaca with a Twist 70% baby alpaca / 30% silkkiä, 100 g / 875 yd (lankaa meni lähes täysi vyyhti, vain parin gramman jämät jäi jäljelle
Puikot: 2,5 mm
Mitat: korkeus 100 cm, leveys 155 cm

10.5.07

Lehmus

Parin gramman lankajämä ja tyhjät puikot jäivät jäljelle kahdeksan päivän uurastuksesta. Niin ja tietenkin itse huivi, joka on kiristetty täyteen mittaansa olohuoneen matolle. Siitä tuli ihan hieno, joskaan vaaleanpunainen ei ole ehkä kaikkein edustavin väri lehtikuviota ajatellen.


Pääasia on, että sekä huivi, että väri ovat mieluisia. Ja lanka. Ah, tuo Alpakka Silkki on tosi i-ha-naa lankaa. Lanka muuten huopui ja pörhentyi kivasti (kuulostaa ihan Nalle Puhin Tikrulta) alkupäästä, mistä purin sitä hiukan useammin ja mikä on muutenkin joutunut hiukan enemmän rasitukselle työn heiluessa sylissä. Luultavasti lanka olisi tässä vaiheessa jo lähes mahdoton purkaa, mutta veikkaan että ohuudesta huolimatta se on sitäkin lämpimämpi.


8.5.07

M.E.R.I.N.O ~ R.O.G.U.E

Schachenmayr nomotta MERINO (50 g / 160 m) 15 kerää eli 750 g. Riittänee hyvin Rogueen, jämistä voi sitten tehdä vaikka pikkuneidille jotain kivaa. Nämä rantautui meidän lähipostiin ompelurasian alennusmyynnistä.

Erehdyin hiukan lankojen värin suhteen, nettikaupan kuva ei oikein vastaa saamaani väriä, joka näytti minusta paljon enemmän lilalta. Toisaalta juuri tätä sävyä SNY:ni lähetti minulle aikaisemmin, joten voin yhdistää niiden lankojen jämät jos nämä loppuu kesken. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin!

Puutarhakukat (tupakka, leijonankita, muratti ja tosi magee valkoinen kerrattu akilea) kipusivat syliini Backaksen puutarhalta, piristykseksi kevääseen...

Muoks. Postikuluihmettelyni selvisivät, kiitos anonyymille kommentoijalle :)

2.5.07

Ranteita kolottaa...

Ei ole eka kerta, kun oikea ranne tuntuu tuskaisalta. Alpakkaiset ranteenlämmittimet auttavat jonkin verran, mutta silti hiukan hirvittää että kumpi voittaa; rannekolotus vai armoton neulontavimmani...



Neulontavimmastani sen verran, että sain viimein kunnon inspiksen. Olen pitkään, varmaan jo vuoden päivät, pyöritellyt mielessä ja paperilla erilaisia lehtikuvioita. Lehdet (kuten Kirissä) ovat vaan niin kertakaikkisen hurmaavia. Olen ajatuksissani halunnut jotain vielä kevyempää ja pitsisempää, mutta koska muutamasta neuleopuksestani ei ole vastaavaa neulemallia löytynyt, olen sitä yrittänyt ideoida itse. Aina on tullut jokin major force eteen ja pitsin suunnittelu on tyssännyt umpikujaan. Mutta nyt onnistuin. Jeah! Sain vihdoin pysymään silmukkamäärät kurissa ja kavennukset ja langankierrot järjestyksessä niin että mallitilkkukin onnistui ilman ongelmia! Mallista tuli varsin kaunis, tulette kyllä vielä jossain vaiheessa kuulemaan ja näkemään siitä lisääkin! Siihen asti saatte unohtaa koko aiheen... Nyt takaisin neulomaan!!