31.7.06

Porvoo - ex tempore

Lähdettiin pikku ajelulle miehen ensimmäisen kesälomapäivän kunniaksi. Tsekattiin ensin parin tontin tilanne, joista on joskus oltu kiinnostuneita mutta ovat kuitenkin menneet muille kiinnostuneille. Kun muita suunnitelmia ei ollut, niin mies ehdotti josko lähdettäisiin ihan ex tempore käymään Porvoossa - Brumbergin makeistehtaalla. Bling - ääni kuului pääni sisältä - Porvoo; Menita; Lankatalo. "Joo, mennään vaan, sehän on hyvä idea!". Makeisiakin tuli joitain mukaan, mutta tässä ehdottomasti parhaat palat:

Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Grrnamiauuuuu...!!!

30.7.06

Ihanat värivaihdot!

Fifi III etenee hiljalleen, olis enää pari "värivaihtopätkää" neulomatta. Täytyy hiukan punnita lankaa ja keskeneräistä työtä jotta voi edes pikkaisen arvioida langan kulutusta; haluan tehdä niin suuren huivin kuin lankaa vain riittää!!

Nyt huivin leveys on noin 130 cm eikä minulla ole hajuakaan kuinka kostutus tuohon vaikuttaa. Tähän mennessä yksikään villa ei ole jäänyt yhtä pieneksi kuin tehdessä vaan jokaiseen villahuiviin on tullut useita prosentteja lisää kokoa. Veikkaisin, että varsin hyvän kokoinen huivi tuosta vielä tulee. Fifit ja muut "perushuivit" ovat siitäkin niin ihania, kun niiden kokoa on äärimmäisen helppo muuttaa vielä tekovaiheessakin!!

Tämä punasävyinen liukuvärjätty villa on toinen niistä This Side Up -liikkeen ostoistani, se violettiharmaa on ehdoton suosikkini mutta täytyy myöntää että tästäkin tykkään hetki hetkeltä enemmän kun neulottu ala kasvaa suuremmaksi. Sen toisen langan haluan kyllä käyttää johonkin aivan täydelliseen huiviin!! Se saisi mielellään olla myöskin "niskasta aloitettava", jotta pitkistä värivaihdoista muodostuu V-kuvio. Leaf Lace Shawl voisi olla ihan hyvä vaihtoehto, eikö?

EBaysta huutelin bambupuikkoja, voitin huudot ja olen jo maksanutkin huutoni, toivottavasti kaikki sujuu loppuun asti hyvin. Kävin seikkailemassa myös eBayn "lankaosastolla" ja meinasin jo menettää itsekontrollini... mutta pidin pintani ja jätin huudot tekemättä *pörhistää rintaansa ja ilveilee ylpeänä*!!

28.7.06

Ensi viikkoa odottaessa

"Jännittää!" -sanoi mummo kun kahvimerkkiä vaihtoi.

Uskaltauduin sitten pitkän jahkailun jälkeen kokeilemaan Ebayta ja hommasin Paypal tunnuksetkin. Toivottavasti kaikki sujuu ettei tarvi itkeskellä!! Muiden innoittamana huutelin bampupyöröjä ja sukkapuikkoja, katsotaan kuinka huuteluille käy! Peukuttakaa! Ja toivottavasti makselutkin sujuvat, olen aika vihreä ja kokematon noissa paypal -jutskissa. Edit: Ainakin jotain huutoja voitin, nyt sitten jännätään vaan sen maksuosaston kanssa ;-)

Tilasin myös liukuvärjättyä merinovillaa vaaleissa ja violeteissa sävyissä... ihan vaan varmuuden vuoksi ajattelin noita huivilankavarastoja kartuttaa talvea varten JOS vaikka sattuu satamaan niin paljon lunta ettei kotikylään jaeta postia ja täältä ei pääse itse mihinkään. Nih, eihän sitä tiedä mitä kaikkea voi sattua ;-)

Niin ja tuossa yhtä muuta kirjaa tilatessa klikkailin adlibriksen ostoskoriin muutaman neuleaiheisenkin kirjan... tähään tuli ilmoitus että ne ovat jätetyt postin kuljetettavaksi. Ah!!!

Huivivaihtokamuni Hanna ilmoitti että huivini on valmis ja on juuri pingoittumassa; onpahan vielä lisää aihetta odottaa innolla ensi viikkoa!!

Bongasin Suomalaisesta kirjakaupasta Neuleita Kullannupulle -kirjan. Se oli alle puoleen hintaan joten investoin sen vihdoin neulekirjastoni jatkoksi. Se sisältää kivoja perusneuleita 0-9 kk ikäisille vauvoille. Neuleet ovat yksinkertaisen oloisia mutta varmasti toimivia. Ja kuvat ovat tosi herkullisia!!

Punaisävyinen FifiIII on edennyt jonkin verran, tykkään kovasti tuosta liukuvärjätystä langasta!! Veikkaisin että se on seuraava valmistuva työni ;-) Pikku pelko on kuitenkin takapakarassa kun langassa on välillä hiukan paksumpia kohtia ja välillä ihan hönkäyksen ohuita pätkiä... entä jos ne ohuet kohdat eivät kestäkään??


Edit: Lisäsin kuvan.

26.7.06

Kappas...

...toinen niistä Ruotsalaisista villoista olikin Fifilankaa:

25.7.06

Fifi III

Edit: vaihdoin kuvat nyt kun bloggerin kuvanlaitto-ohjelma taas toimii...


Huivivaihto2006 -huivi Mermaid:lle.

Lanka: Kamena (100% villa) ~ 100 g (100 g:n vyyhdestä jäi jäljelle pikku nöttönen...)
Puikot: 4 mm
Malli: oma
Nimi: Fifi III (Nimelle on Johanna Pajakosken siunaus)
Mitat: ennen pingoitusta leveys 125 cm, korkeus 65;
pingoituksen jälkeen leveys 161 ja korkeus 74 cm.

Kiitos ja kumarrus Tiinalle huivivaihdon järjestämisestä!!! Aivan huippua!

Keväthuivi?

Tällainen lähti muodostumaan Topp Mohairista, tässä on suunnilleen yhden kerän verran neulottuna, kuvan oton jälkeen puikoille on lähtenyt jo toinen kerä ja Ylivieskasta on tilattuna kolmas kerä. Eiköhän siitä ihan sopiva huivi tule ;-) Malli on kai aikalailla Ziinan keväthuivin mukainen... ihan varma en ole kun tein sen ulkomuistista soveltamalla ;-)



Ja aahhh, katsokaas mun uutta kapulaa vaaleanpunaisine kuulokkeineen ja käsiremmeineen päivineen. Aika namipala, eikö?

23.7.06

Pelastusköysi

Huoh. Tulipa moka. Pakko purkaa. "Haasteellinen" pitsikuvio ja "hankalien" silmukoiden kerääminen puikolle kuitenkin hiukan hirvittää... pääsenkö vähemmällä rutinalla jos puran koko työn pois vai yritänkö vain elää virheen kanssa??

Ei hätää, hankalatkin silmukat saa helposti puikolle kun kerää ne jo ennen purkamista pelastusköyden varaan. Virheellinen kohta puretaan aina pelastusköyteen asti ja sitten vain jatketaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Seuraava kuvasarja varmastikin selventää tilanteen (virhe on ylimmän kuvan puikkojen välissä vasemmassa reunassa, ei ehkä helposti havaittavissa mutta pois se on kuitenkin purettava):




Kuvassa on Trelliksen alku, joka tuon purkamisen jälkeen jatkoi neuloutumistaan hetken mutta makaa nyt hyvin haavoittuneena käsityökorini pohjalla; puikko on riistetty siltä irti ilman että silmukoita olisi mitenkään suojattu tai yritetty pelastaa. Luultavasti joudun lopettamaan sen ja vapauttamaan sen kärsimyksistään ja palauttamaan koko langan (Drops Alpaca) takaisin kerälle. Tämä oli ensimmäinen versioni vaihtohuiviksi, mutta vaihdoin huomioni pian aivan toiseen projektiin. Suurimpana vikana tässä on se, että ohjeen silmukkamäärällä huivi oli hiukan liian leveä (lanka ei ehkä riittäisi), mutta yhtä mallikertaa kapeampana hiukan liian kapea. Kesken jäi tämä Trellis.

Vaalean violetista /vaaleanpunaisesta Topp Mohairista aloitin Kevät-huivin kaltaista huivia. On ihan hauska neuloa vaihteeksi 8 mm:n puikoilla... valmista tulee kivan nopeasti.

Edellisessä postauksessa unohtui yksi pikku maininta... kuvien taustat eivät ole vahingossa valkoisia vaan taustana toimii upouusi luonnonvalkoinen Interlocktrikoo, jota ostin ompeluseuran kautta 22 metriä odottamaan ompelukärpiäisen puraisua. Oonko jo nyt kaikkien muidenkin mielestä ihan kaheli??

21.7.06

"Hermanni"

Sukuun on syntynyt eilen uusi vauva, se on tämän värinen:

Miehestäni tuli eno ja minä pääsen itse kilkuttelemaan jotain pientä sinistä tälle pikkuiselle ihmeelle. Mitäköhän sitä tekis? Syksyä vasten ajattelin ainakin tehdä myssyn, tumput ja sukat... mutta katsotaan mitä noista sitten loppupeleissä tulee. Olishan noita tarpeeksi vaikka pienen vauvan neuletakkia varten.


Lomaterveiset osa 2.

Lanka tulee langan luo!?! Tätini tuli siihen tulokseen ettei hän neulo enää koskaan mitään näistä langoista ja päätti lahjoittaa ne minulle. Ylemmän kuvan langat ovat Novitan vauvalankoja, niistä osa on merinovilla -ajalta ja osa villa -ajalta. Vyötteitä oli vain kaksi tallella, joten hiukan arvailuksi menee että mikä oli mitäkin ;-), mutta eiköhän näistä jotain pientä ja suloista synny. Alemmassa on Novitan Palmaa. Sitä olisi reilunkin vauvapeiton verran (vaatteisiin en palmaa oikein osaa käyttää sen "litistyvyyden" vuoksi). Mihin muuhun olette käyttäneet Palmaa?



Huivivaihdon huivi on levittäytynyt meidän sänkymme päälle pingoitukseen. Toivottavasti tällä kertaa ei jää nuppineuloja kummittelemaan sopimattomiin paikkoihin. Olen nimittäin yrittänyt aina pitää tosi tarkan huolen nuppineuloista, mutta jotenkin kummassa viime pingoituksen jälkeen yksi oli livahtanut lakanoiden väliin. Kamalaa. Onneksi huomasin sen ennen nukkumaanmenoa eikä ainakaan vielä ole ilmaantunut niitä lisää. Joskus nuorempana muistan ommelleeni jotain käsin ja tapanani oli aina tökkästä parsinneula viereeni johonkin pehmeään materiaaliin, esim. tuolin käsinojaan, patjaan tai mihin vaan mikä oli heti vieressä ja mistä oli helppo ottaa neula jälleen käyttöön... kerran sitten löysin järjettömän suuren parsinneulan varatyynystä joka oli silloisen poikaystäväni käytössä. Onneksi hän ei saanut kymmensenttistä neulaa silmäänsä tai mihinkään muuallekaan. En edes enää muista että tohdinko kertoa hänelle neulamokastani... ;-)

Niin ja... tais tulla täytettyä ilmoittautumislomake tällaiseenkin ;-) Hauskaa!!

17.7.06

Lomaterveiset Osa 1.

Terveisiä Pohjoispohjanmaalta. Tässä kun tuli pari huivia selätettyä, niin pitihän sitä vastapainoksi tehdä hiukan hankintojakin. Yli 1800 km autoiluloman aikana osuin vain yhteen Ylivieskalaiseen lankakauppaan, tässä reissun satoa:

Topp Mohair, valkoinen ei vielä tiedä muuta kuin päätyvänsä huiviksi, lilahtava vaaleanpunainen päätyy huiviksi tädilleni. Malli on silti vielä hakusessa ;-)
Kamena on ilmoittanut selvästi tahtovansa huiviksi ja ette arvaa mitä nämä rohdinpellavat ovat minulle kuiskutelleet (tai kirkuneet, huudelleet ja hihkuneet); he haluavat tableteiksi. Huh mitä lankoja!
Äitini käsityöharrastukset ovat olleet useamman vuoden katkolla, joten hän vihdoin lahjoitti minulle ihanan kerimiskoneensa jota minä olen jo pikkutyttönä innoissani pyöritellyt. Kyllä nyt tytön kelpaa!! Taidan vielä laittaa sen vyyhdinpuun hankintaan ;-). Äiteeltä löytyi myös pussillinen ruskeaa matonkudetta joka huuteli jo varaston hyllyllä päätyvänsä virkatuksi matoksi... mutta minun rakkoontuva virkkaussormeni on ajatusta pahasti vastaan. Kuinka kamala muuten on virkata tuollaista tavallista matonkudetta? Millaisella koukulla kannattaisi lähteä kokeilemaan vai pitäisikö kude jopa kenties halkaista??

Huivivaihtohuivi on nippanappa puolenvälin paremmalla puolella. Tai toinen versio on. Ensimmäinen versio palasi takaisin kerälle mutta koska ajatukseni ovat vielä varsin avoimet niin jätän keskeneräisten kuvien julkaisun vielä hamaan tulevaisuuteen. Eihän sitä nimittäin tiedä jos tuosta itsesuunnittelemastani huivista ei tulekaan mieluisaa ja palaankin alkuperäiseen suunnitelmaan. Anyway, nyt vain tartteis saada jostain hiukan aikaa neulomiseen... ja sitähän pitäisi taas löytyäkin kun lomareissutkin jo jo reissattu.
Lomaterveisten toisen osan laitan vielä jossain vaiheessa, sillä tätini luopui pienestä lankavarastostaan minun ilokseni, nappailen vain muutaman kuvan jahka tässä on laukut purettu ja pyykit pesty... Nyt istun puikkoterapian ääreen tuohon sohvalle ;-) Ihana olla taas kotona! Teitäkin on ollut ikävä!! Niin ja kiitos kaikille parin viimeisimmän huivin kehuista! Lisäsin niihin vielä muutamia valokuviakin.

8.7.06

The Frost & Ice Shawl

Huivi: The Frost & Ice Shawl
Lanka: Grignasco Merinosilk
Puikot: 2,5 mm Addi (80 cm pyörö)
Mitat: leveys 120 cm, korkeus 80 cm

Jippii, nyt tämäkin huivin retale on selätetty. Olihan siinä (vastenmielistä) väkertämistä. Lanka on ihanaa ja voisin vaikka pussata noita Addin puikkoja, mutta tuon huivin mallikuvio on niin IKÄVÄÄ neulottavaa ettei voisi paljon pahempaa olla. Se on tylsä, sillä se toistaa vain 18 silmukan mallikertaa uudelleen ja uudelleen, välillä vain hiukan eri kohdassa. Ja kuviosta tulee niin "sekava", että yhdenkin silmukan putoaminen aiheutti verta, hikeä ja kyyneleitä useammaksi toviksi. Huivista piti alunperin tulla iso hartiahuivi, mutta tuossa pienessä huivirääpäleessäkin oli niin paljon tekemistä että hyvä että sain sen edes tuon kokoiseksi. Paksuilla puikoilla ja vaikka mohair-langalla tuollaisen huivin voisi ehkä tehdäkin, mutta ei enää sileällä hönkäyksen ohuella lankalla. Ugh - olen puhunut.

Tämäkin postaus on tällainen pikapostaus 500 km päässä kotoa loman keskeltä, kamera on yhä laina kamera ja kuvankäsittelyohjelma puuttuu, mutta eiköhän tuosta kuvasta tule se olennaisin esiin. Ihan kiva pikkuhuivi ;-) Niin ja, ne mitat ennen pingoitusta oli 80/40 cm.

Edit... tässä hiukan lisäkuvia lomiltapaluun jälkeen:

Tässä selvinnee mittasuhteet, eli huivista tuli tosiaankin pieni mutta jospa se silti päätyisi käyttöön. Lahjoitin sen äidilleni synttärilahjaksi sillä väri on täysin hänen värinsä ja voisin paremmin kuvitella hänet pieni huivi harteillaan kuin isoon hartiahuiviin kääriytyneenä:

Tässä vielä pari kivaa kuvaa pingotuksen vaikutuksesta. Ennen kastelua ja pingoitusta huivi on varsin ryttyinen kuin kuun pinta, pingoituksen jälkeen sekä mallikuvio että langan laatu pääsee paremmin oikeuksiinsa:

5.7.06

Icarus Shawl

Malli: Icarus Shawl (Interweave knits magazine)
Lanka: 8/2 Tencel, n. 100g
Puikot: 3,5 mm
Mitat: korkeus 82 cm, leveys 215 cm.

En innostunut kovin paljoa lehden huivimallista ennen kuin näin joitakin valmistuneita huiveja netissä, niiden perusteella halusin tehdä itsekin oman Icaruksen. Nyt kun huivi on valmis, niin olen aivan ihastunut siihen! Tässä on pikavilkaisu huiviin lomareissulta (kamera ei ole oma eikä ollut kuvankäsittelyohjelmaa käytettävissä), parempia kuvia saatte sitten kun olen kotiutunut. Huivin mitat ennen kastelua olivat noin 70/145 cm.

Tämän sävyinen Tencel-lanka oli miellyttävää neuloa ja pingoituksen jälkeen pinnasta tuli aivan ihana!! Täydet kehut materiaalille. Myös itse huiviohje oli tosi mukavaa neulottavaa. Alku oli tosi simppeliä ajatustenlepuutusneulottavaa ja lopussa mallikarttaa sai vilkuilla välillä. Muutama uusi pikku jippokin tuli huivia tehdessä opittua ;-)

Tämä huivi taitaa olla tähänastisistani lempparini ja suosikkini!

Edit: Lisäkuvia lomiltakotiutumisen jälkeen...

Näistä kuvista näkee hyvin sekä langan kivan kiillon ja herkkyyden, että huivin reunuksen mallikuvion:

Äidin pikku apulainen ;-). Vesileikit kiinnostaa aina ja poika olikin varsin tyytyväinen kun sai kerrankin osallistua äidin käsitöihin aivan luvan kera!

Huivi on päätynyt jo käyttöönkin useamman kerran. Täytyy vielä kerran hehkuttaa, että pidän siitä todella. Langasta löytyi vain yksi huono puoli... se tarttuu yllättävän helpolla milloin minnekin ja luikas lanka livahtaa piiiitkälle lenkille vetäen viereiset silmukat ihan littanoiksi. Ja voitte kyllä arvata että sellainen sapettaa ja paljon!!!