15.10.05

Kertoisitko mielipiteesi...

... jätänkö huivin reunan "paljaaksi", laitanko hapsut vai neulonko siihen erillisen pitsireunan? Jos mielestäsi pitsi sopisi parhaiten, niin millainen? Ja voiko sitä yleensäkään neuloa enää jälkikäteen niin että saumasta tulee siisti? Alkuperäisessä novitan huivissa reuna on jätetty paljaaksi. Olisin kiitollinen sinun mielipiteestäsi!


Tähän mennessä työhön on mennyt vasta yksi 25 g kerä, siitäkin on vielä pikkunyttyrä jäljellä. uskomattoman riittoisaa lankaa. Korkeimman kohdan korkeus on yhden kerän jälkeen noin 70cm, tavoitteena on noin 140-150cm korkuinen huivi, joten kolme kerää riittänee mainiosti. Viimeisestä kerästä voin sitten tehdä vaikka ensimmäisen "branching out" -huivini... tai jotain muuta kivaa. Tässä alla vielä tarkempi yksityiskohta tämänhetkisestä tekeleestäni:


Tällä hetkellä enemmän tai vähemmän "vaiheessa" on kolme työtä; kahdesta lapselle tehdystä suorasta Fifistä puuttuu hapsut, ja ennen getknitted.comin lankatilauksen saapumista ehdin aloittaa "iltalaukun" virkkaamisen Novitan mustasta virkkauslangasta. Sitä en ole vielä edes ideoinut loppuun asti, tapani mukaan ideoin tehdessä. Tekaisin myös tietokoneelle jonkinlaisen seurantataulukon sekä lanka- ym. ostoja että aloitettuja käsitöitä varten. Pitäisi varmaan tehdä inventaario myös olemassaoleviin varastoihin: Ison rottinkikorini, tai lukemattomien pikkukorien sisältöä en tällä hetkellä edes tiedä, niissä on lankoja ja keskeneräisiä töitä vaikka kuinka paljon.

12.10.05

Minä sain postia!!!

Ihanaa, voi miten lutuisen ihanaa!!! Arvatkaapa mitä posti toi minulle tänään?? Siis oikeasti jo tänään. No ne Rowan Kid Silk langat tietenkin! Ajattelin odotella niitä vasta viikon - parin päästä, mutta getknitted.com pääsi yllättämään minut ihan täysin ja ensimmäiset langat saapuivat postilaatikkooni neljäntenä päivänä tilauksen tekemisestä! Harmaat - elegance - tulevat myöhemmin, mutta pääsimpä heiluttelemaan puikkoja dewberryn parissa. Lisäksi myyjä palautti melkein seitsemän punnan postikuluista viisi puntaa takaisin kun postimaksu olikin oletettua halvempi. Aivan mainio fiilis tällä hetkellä! Aloitin noista langoista Novita 1/2002 olleen huivin perinteisellä pitsikuviolla. Jostain syystä kuvio ei ainakaan vielä tule ihan kunnolla esille... onkohan puikkokoossani säätämisen varaa vai muuttuuko ilme valmiin työn käsittelyn myötä?


Eivätkös olekin herkullisen värisiä!!!

9.10.05

Syksyn tuntua...

Syksyisiä tunnelmia. Nämä tagit ovat matkalla L&A-listan tagiswappilaisille. Pohjana taaemmassa on mustasta virkkauslangasta virkattu tag, etummainen on neulottu Novita tangosta ja se on reunustettu samaisella mustalla virkkauslangalla. Lehdet on reunustettu metallisilla kohoväreillä ja värietty metallinhohtoisilla geelikynillä.


Tältä näyttää minun fifini. Luultavasti nämä kaikki ovat menossa pukinkonttiin, joten hyshys hiljaa siitä mitä näette.

Noita fifejä olen tehtaillut muutaman (valkoinen ja musta Lammy Angorette, pinkki Sandness garn Kitten mohair).

Yhden suoran kapean fifin olen tehnyt myös kummitytölle tuosta pinkistä Kittenistä. Pituutta sille tuli vain metri ja lanka loppui kesken, mutta ehkäpä asiaa auttaa jos saan vaaleanpunaista tai viininpunaista Kidmohairia ja teen siitä hapsut...



Tässäpä vielä kuvia näistä minun tämänhetkisen innostukseni ensimmäisistä töistä, siis tämän uuden neuleinnostuksen alusta syyskuun puolelta. Tulevalle masuvauvallehan pitää tietenkin olla lämmin haalari ja myssy, lankana luonnonvalkoinen Novita Nalle. Haalarin vetoketju on vielä irtotavarana.

Sia värkkää

Ehkäpä se on sitten aika ottaa näppäimistö nenän eteen ja kirjata omaan blogiin ylös tekemisiäni. Itseni tuntien tämä voi jäädä lyhyeksi innostukseksi, mutta eipä siitä haittaakaan olisi vaikka tästä tulisi tapa. Neulominen on ollut jonkun aikaa katkolla, tekemisiä on ollut vain niin paljon ettei ole ehtinyt. Syystä tai toisesta sitten juuri neulominen on väistynyt hetkeksi, mutta ehkäpä se oli tarkoituskin. Nyt olen nimittäin ihan innosta puhkuen kilkutellut fifihuiveja sekä Kitten mohairista (*Vilkutus Katielle*) että hiukan sitä vastaavasta pehmeämmästä Angorette -langasta. Novitan Kidmohairia olen yrittänyt metsästää, mutta koska se on kadonnut kaikista peruskaupoista eikä asiaa Keravalle tai Helsinkiin ole (muuta kuin lanka-asiaa), niin täytynee tilata niitä tehtaanmyymälästä. Sitä odotellessa innostuin kuitenkin tilaamaan viimeisimmän SK-lehden huivimallin mukaista Rowankin Kidsilk hazea parissa ihanassa värisävyssä... kunpa ne tulisivatkin pian hipelöitäviksi ja neulottaviksi. Tuossa samaisessa Suuressa käsityölehdessä oli myös hellyttävän ihana kietaisupaita valkoisesta mohairista, sen kyllä vielä teen itselleni.

Aikaisemmasta elämästä on kyllä oikeasti kertynyt niin paljon lankoja varastoon, että oikeasti on lähes synti tilata tai ostella uusia! Mutta eiväthän nuo lankavarastoni turhia ole, inspiraatioita niistä tulee aina silloin tällöin ja tiedä häntä vaikka tänne tulisi jotain kamalia luonnonvoimia eikä olisi enää yhteyksiä ulkomaailmaan... mitä minä silloin tekisinkään jos ei olisi entuudestaan pientä "tulvavarastoa".