15.10.05

Kertoisitko mielipiteesi...

... jätänkö huivin reunan "paljaaksi", laitanko hapsut vai neulonko siihen erillisen pitsireunan? Jos mielestäsi pitsi sopisi parhaiten, niin millainen? Ja voiko sitä yleensäkään neuloa enää jälkikäteen niin että saumasta tulee siisti? Alkuperäisessä novitan huivissa reuna on jätetty paljaaksi. Olisin kiitollinen sinun mielipiteestäsi!


Tähän mennessä työhön on mennyt vasta yksi 25 g kerä, siitäkin on vielä pikkunyttyrä jäljellä. uskomattoman riittoisaa lankaa. Korkeimman kohdan korkeus on yhden kerän jälkeen noin 70cm, tavoitteena on noin 140-150cm korkuinen huivi, joten kolme kerää riittänee mainiosti. Viimeisestä kerästä voin sitten tehdä vaikka ensimmäisen "branching out" -huivini... tai jotain muuta kivaa. Tässä alla vielä tarkempi yksityiskohta tämänhetkisestä tekeleestäni:


Tällä hetkellä enemmän tai vähemmän "vaiheessa" on kolme työtä; kahdesta lapselle tehdystä suorasta Fifistä puuttuu hapsut, ja ennen getknitted.comin lankatilauksen saapumista ehdin aloittaa "iltalaukun" virkkaamisen Novitan mustasta virkkauslangasta. Sitä en ole vielä edes ideoinut loppuun asti, tapani mukaan ideoin tehdessä. Tekaisin myös tietokoneelle jonkinlaisen seurantataulukon sekä lanka- ym. ostoja että aloitettuja käsitöitä varten. Pitäisi varmaan tehdä inventaario myös olemassaoleviin varastoihin: Ison rottinkikorini, tai lukemattomien pikkukorien sisältöä en tällä hetkellä edes tiedä, niissä on lankoja ja keskeneräisiä töitä vaikka kuinka paljon.

6 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Huivi on todella kaunis! Mä luulen että hapsut voisi olla kivan näköiset tuossa, sellaiset aika lyhyet kuitenkin. En osaa sanoa pitsireunasta kun en ymmärrä niistä mitään :D

Mä tein just inventaariota ja listaa tekemättömistä ja keskeneräisistä töistä, helpotti kummasti oloa. Ja nyt voi vaan listastakin kattoa että mitä huvittaisi kulloinkin tehdä :D

Anonyymi kirjoitti...

Jättäisin paljaaksi, makuasia tietenkin. Minun perusteluni tälle on vain se, etten ole krumeluuri-ihminen ja tykkään enemmän yksinkertaisen tyylikkäästä kuin ylenmäärin koristellusta. Sitä paitsi toi kuvio on niin kaunis etten menisi viemään huomiota pois siitä millään ylimääräisillä "virityksillä" :)

Ninni kirjoitti...

Hienoa, hienoa! Tervetuloa neulebloggaajaksi.=)
Minusta tuohon sopisivat kyllä pitkät näyttävät hapsut ja perusteluksi se, että minä olen krumeluuri-ihminen.;D

Terhi kirjoitti...

Onpa ihana näköinen huivi! Itse jättäisin reunat ilman mitään koristuksia, minusta se on kaunis juuri noin. Ja tervetuloa mukaan bloggaamaan! .-)

Niina kirjoitti...

Mmm...mä en taas laittaisi hapsuja ainakaan. Ne ei jotenkin sovi tuohon. Mutta jos jonkun reunan haluat niin sauman saa siistiksi siten että poimii reunoista silmukat ja neuloo ne mukaan reunaan reunustan reunasilmukan kanssa (siis 2 yhteen, toinen huivin reunasilmukka ja toinen reunuksen). Ööö..toivottavasti tuosta saa jotain selvää :-)

Sia kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!!! Samoin pitsin kiinnitysohjeista (myös neulontalistalla tuli hyvät ohjeet!)

Pidän hapsuista ja olen jonnin verran krumeluuri-ihminenkin ;-) mutta taidan tuon jättää paljaaksi. Silmukan lisäyksetkin sulautuvat tuonne reunaan niin kivasti, että reuna on aika siisti tuollaisenaan ja reunan hapsutus tai vastaava voisi tosiaan viedä tehoa luonnossa unelman pehmeältä näyttävältä kuviolta. Tuossa kuvassa huivin kuviot näyttävät "terävemmiltä" kuin livenä, paljaalla silmällä tuo on pilvimäisen utuinen kuvio.

Kiitos vielä kaikille =DD