7.2.09

Butleria täälläkin!

Olen ihastellut toisten Amy Butlereita, erityisesti Sophia Carry All ja Weekender -laukkuja. Viimeisimmän viikonloppureissun vaatekassia pakatessa tilasinkin sitten kaavat noihin kasseihin, sekä muutaman saman tuotannon kankaan. Tilaukset tulivat nopsakkaasti ja pääsin tekemään koeversion ("kamalimmasta" kankaasta). Olen ihastunut ja maltan tuskin odottaa että pääsen tekemään seuraavaa.

Amy Butler Sophia Carry All, kangas on vähän villi.

Vuoren tein kätköistäni löytyneestä vaaleasta vuorikankaasta ja se toimii hommassaan vallan mainiosti. Kaksiosaisten taskujen sijaan tein muutaman täsmälokeron kynälle, kännykälle ja avaimille. Avainlokeron vieressä on myös vuorin saumaan ommeltu pieni renksu, johon avaimet voi kiinnittää niin että ne taatusti olisivat aina siellä missä pitää... Laukku on oikea tilaihme ja ulkoisesti hyvin ryhdikkään näköinen. Töissä laukku sai hurjasti huomiota ja kehuja, kiitos niistä!Laukun tekeminen ohjeiden mukaan oli heppoa ja sujuvaa. Ihan kaikki kangaskerrokset eivät aina sopineet koneen paininjalan alle, mutta kun sopivat, jaksoi kone vääntää ilman ongelmia. Neulojakaan ei mennyt ainoatakaan, kerran sain verinäytteen sormen päästä. Vuoresta tuli liian iso ja sitä jouduin hiukan pienentämään ja siltikin se jäi reiluksi. Pohjaan en tehnyt erillistä pohjapalaa vaan lisäsin ohuesta ja taipuisasta leikkuulaudasta leikatun suikaleen suoraan päällisen ja vuorin väliin (se on "ommeltu" kiinni, jotta pysyy varmasti paikallaan).

Työtä laukussa oli jonkin verran. Periaatteessa 1 ilta meni materiaalien hommaamiseen ja pesemiseen. Toinen ilta meni kaavojen ja kankaiden leikkaamiseen. Kolmas ilta meni lukemattomien kovikekankaiden silittämiseen. Neljäntenä ompelin päällisen ja viidentenä vuoren. Kuudentena laukku keikkui olkapäällä.

Toisen laukun kankaat on jo osin leikattu. Weekenderiin kerään vähän rohkeutta kun se on netin mukaan ollut aika haastava...

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana laukku!

Mie oon haaveillu siitä Weekender-laukusta, mutta vielä ei ole rohkeus riittänyt. Kovikekankaat tuottavat ehkä eniten päänvaivaa tässä suunnitteluvaiheessa. Minkälaisia kovikankaita käytit itse?

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Kiitos Tess,

Ihan tavallisia kangaskaupan silitettäviä kovikekankaita käytin. Kysyin myyjältä, että millä tulee kaikista jäykin lopputulos. Noita kovikekankaita tulee aina useampia kerroksia / kappale. Neurokankaasta löytyi myös silitettävää tukihuopaa, jota käytin ohjeen mukaan. Ohjeen mukaista erikoiskovaa jäykistettä en löytänyt (en edes etsinyt), joten sen tilalle laitoin vain yhden ekstrakerroksen kovikekangasta ja myöhemmin sitten hoksasin kiinnittää muovilevyn pohjan tueksi.

Teepäs vaan se Weekenderi ja kerro sitten mullekin jotta miten sujui :)

Samma kirjoitti...

Todella kaunis laukku!

SatuU kirjoitti...

Tää laukkufriikki vaan huokailee kateellisena....iiiiiiiiiiiiihanan laukun olet tehnyt!

Matleena kirjoitti...

Onpa ihana laukku tämä harjoituskappalekin jo! Millainenhan mahtaa olla se varsinainen versio, jään odottelemaan kiinnostuneena. ;)

Relli kirjoitti...

Ihana, ihana laukku! Kaikki kohdillaan, kangas ja malli.

makepeace75 kirjoitti...

Oijoi, ihana on. :o) Laukkufriikkinä minäkin olen kuolannut noita Butlereita, mutta kun tiedän, etten koskaan ehdi ommella..

Laura kirjoitti...

Aivan ihana! Oli pakko samantien haahuilla netissä etsimässä tilauspaikka noille kaavoille! Vaikka epäilen kyllä omia ompelutaitojani, mutta silti! Onhan näitä ennenkin ollut blogeissa esillä, mutta oikeastaan vasta nyt havahduin asiaan. kiitoksia inspiraatiosta!

Siili kirjoitti...

Wau mikä laukku! Upeasti olet onnistunut :)
Osaisimpa itekkin ommella noin hyvin. Noissa Butlerin laukuissa on sitä jotain :)

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuistanne! Tykkään tuosta laukusta hetki hetkeltä enemmän. Laukusta saa kyllä ohjeita seuraamalla ihan hienon, mutta jos päättää alkaa soveltamaan, niin sitten vastuu on itsellä.

Tein nimittäin toisenkin laukun. Kovikekangas ei tarttunut ihan niin hyvin sen kankaan pintaan, olisiko se ollut liukkaampaa... ja muutenkin optimistisesti ajattelin, että yksi kerros vähemmän kovikkeita riittäisi. Vuorikangas se vasta murheenkryyni olikin, sillä se tuntui sulavan samassa lämpötilassa kuin tukikankaan liima, ja sulaessaan vuori kutistui huomattavasti. Loppupeleissä en siis saanut tukikangasta kiinni vuorikankaaseen kuin ihan hönkäyksen verran. Lopputuloksena koko laukusta tuli ihan plörö ja luttana, kaikki materiaalit ja vaivannäkö meni hukkaan. Tuota samaista kangasta olin ajatellut käyttää myös weekenderin tekoon, mutta empä tiiä viitinkö...

Eli kokemuksella voin sanoa, että ohjeet on hyvät ja kun käyttää vastaavia materiaaleja kuten ohjeessa on neuvottu, niin lopputulos kiittää!!

:D:D:D

Kate kirjoitti...

Kyllä on kaunis laukku. Pitäisi varmaan itsekin tilata nuo kaavat, laukuille nyt aina on tarvetta :)

Anonyymi kirjoitti...

Iiikkk kun ihana laukku,olet tosi taitava,mä olen ihan kirkkaan vihreä...kateudesta:))

Saara kirjoitti...

Hienon Sophia Carry-Allin olet saanut aikaiseksi! Itsellä on tuolla ea kappale keskeneräisenä, haasteellisesti valitsin ruudullisen, joka suuntaan vääntelehtivän polyesterin kankaaksi, mutta se on nyt se harjoituskappale. Hyvät tukiankaat on kyllä tärkeitä -sen sain itse huomata tehdessäni Butlerin weekenderiä, kun en vaivautunut hankkimaan kaikkia mahdollisia kovikkeita ja lopputulos oli vähän vähemmän ryhdikäs.

Käy rohkeasti vaan Weekenderin kimppuun! Kyllä siitä selviää, kun olet noin hienon Sophiankin saanut aikaan!

Christina kirjoitti...

Hei, ihana laukku. Miullakin on ilmennyt laukkukuumetta ja muiden tekemien ihanuuksien katselu vaan lisää sitä : )

Päivi kirjoitti...

Joko on syntyny lisää noita ihania Butlereita?

Sinulle on muuten jotain blogissani, käyhän hakemassa :)

Mia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mia kirjoitti...

Hei,
aloittelen sinun suunnittelemaasi ihanaa Lehmus-huivia, ja linkitin blogissani sen tietoihin http://miashandmade.blogspot.com/2009/07/it-grows.html Toivottavasti se sinulle sopii.

Iloista kesän jatkoa ja kiitos ihanasta mallista!

Mia