9.3.08

Täpinäätäpinää...

Huhhuh, olen ihan täpinöissäni! Sain juuri pläjäytettyä takakannen kiinni viimeisimmästä Potterystä. Huhhuh ja ohhoh, kuka haluaa tietää mitä kirjassa tapahtui!!?! No ei sentäs, lukekaa itse jos ette vielä ole lukeneet! Jotenkin surullista, että kirjasarja on nyt omalta osaltani jo luettua nautintoa enkä pääse enää ahmimaan siitä yhtään osaa... ellei Rowling sittenkin innostu tekemään muutamaa jatko-osaa vuosien päästä kun hän on jossain jo arvellut ehkä tekevänsä. Minä jään ainakin kovasti odottamaan, että näin tapahtuu, vaikka toisaalta voi olla ikäväkin ajatus, että hyvää yritetään jatkaa. Se ei välttämättä aina onnistu vaan saattaa jopa pilata sen alkuperäisenkin hyvän.

Nyt kun asiat alkaa olla tärkeysjärjestyksessä oikein toteutettuja/selätettyjä, niin on aika siirtyä takaisin neulontaan... Nolottaa myöntää, mutta tein sen taas. Joo-oh, multa loppui lanka. Joo-oh, taidan olla hiukan yltiöoptimistinen langan riittävyyden suhteen. Tuo yksi kerä Wollfactoryn Magicia on kyllä ollut pitkäikäinen, sillä olen jo tehnyt siitä yhden Ninna-baskerin, parivuotiaan lapaset ja nyt vielä melkein kokonaisen baskerin:

Mutta sitten kävi ohraisesti ja lanka loppui. Oliskohan ehkä viis grammaa jäänyt vajaaksi. Mulla ei oikeasti ole tarvetta tehdä varsinaista lankatilausta, sillä lankaa on aivan taatusti tarpeeksi neulottavaksi ja kuka nyt oikeasti pystyisikään tilaamaan vain yhden lankakerän? Heheh, aivan pöyristyttävä ajatuskin. Riskinä siis olisi, että 5 gramman langantarpeeseen tilaisin 500 tai 1500 grammaa lankaa. Tai enemmän? Jos sulla sattuu olemaan jämäkerä tuota kyseistä Rosan väristä Wollfactroyn Magic lankaa, tai muuten vain raskit luopua muutamasta grammasta, niin ostan sen erittäin mielelläni pois nurkista kuleksimasta. Tai voin toki vaihtaakin... Hätävarana on purkaa tuo ja tehdä pienempänä uudelleen, mutta sitten sille ei löydy suoraan käyttäjää omasta takaa...

BTW, Uus Ulla on täällä!! Jippii! Huomasittekos, että mikä siellä oli kansikuvaneuleena?? Aquila! Kiitos aivan mielettömästi kaikille äänestäneille! Olen aivan otettu! Olen tästäkin aivan täpinöissäni!

Ja vielä jotain, näittekös muuten jo tämän Ninna baskerin?? Aivan herkun värinen!

Nyt olen hiukan ymmyrkäisenä ihmeissäni, että mitäköhän sitä tekis sitten seuraavaksi. Ninna ei etene ennen lankaa, yks lapsen neule ei valmistu ilman nappeja ja pari keskeneräistä ei nappaa (ja loput keskeneräiset ovat...). Oiskohan aika aloittaa vaihteeksi jotain uutta. Jeeeaaahh!!! Suunnaksi sukat!

12 kommenttia:

kio kirjoitti...

harmi ku lanka loppui kesken :(
mitä huiville on käynyt? oletko saanut korjattua?

Palaga kirjoitti...

Ihania nuo tuosta langasta tekemäsi työt! Toivottavasti saat lisää lankaa jostain.

amma kirjoitti...

Kiitos ihanaakin ihanammasta huivi ohjeesta!! siis Aquilahan se on Ullasta puikoilla :)
ykkös kaavion 14kerroksen kavennuksia pähkäilin... onko ne ihan kuin pitää? "Kolmannet" kavennukset menee samaan suuntaan kuin neljännet. Vai sävellänkö ihan oikeesti omiani. Huono selitys..
Mutta joka tapauksessa huivi on toosi ihana!!!

amma kirjoitti...

Osoite tais jäädä äskeisestä pois--kuin todisteeksi huomiokykyni puutoksista ;)

Marika kirjoitti...

Toivottavasti lankaa löytyy jostain !! Tiedän omista viimeaikaisista kokemuksista miten ärsyttävää on kun lanka loppuu kesken.... Ja onneksi olkoon Aquilasta ! Miten sen Sinun versiosi kanssa kävi ? Saitko siis korjattua tuhot ? Ninna on varsin suloinen myös, mistähän saisi sellaisen pienen tyttösen sinne sisälle ? ;-) Minä olen hiiiidastellut Potterin lukemista sillä en haluaisi myös että se loppuu :-(

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Pikakiitos kaikille, palaan vielä uudelleen, mutta Ammalle ja muillekin huivin aloittaneille, että siinä 14. kerroksella on tosiaan vielä moka... En näköjään ihan hanskaa copy-paste toimintoja ;-) Uskon että osaat soveltaa kavennukset oikein, kun kerran hoksasit mokankin. Pistän Ullaan korjauspyynnön :) Pahoitteluni mokasta!

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Niin ja siitä Aquilasta, en ole vieläkään tohtinut/ehtinyt aloittaa reiänpaikkuuoperaatiota! Jänistää!!

amma kirjoitti...

Itsas tein kavennukset jo muutaman kerran oikein ja vahigossa huomasin.. mutta epäilyksen siemen nousi. Pikku juttu-ei syytä pahoitteluun! Ohje on super ihqu!!!

TiinaR kirjoitti...

Ihania ovat nuo Ullassa olevat ohjeesi! Mistä tuota Ninnan ohjeessa käytettyä lankaa saa? Jos ei saa Suomesta niin onko aavistusta mitä lankaa voisi käyttää korvaavana lankana?

Salme kirjoitti...

Ninnan ohje on ihan oikein.Ei mitään puutteita. Lankaa sattui olemaan mullakin vain näihin tekeleisiin,pikku nyttönen jäi. Kiitos ohjeesta.Toivottavasti passaa mummun mussukalle.

Luinelen kirjoitti...

Minulla taitaa olla tuota lankaa, onhan sen värinumero 2310? Keräni on tosin vielä ihan kokonainen, mutta jos keltään ei löydy jämiä niin voin kyllä osasta kerää luopua, kirjoneulesukkiin kun olen sitä ajatellut eikä niihin varmasti mene koko kerää. Sähköpostiosoitteeni löytyy blogistani, kuvien watermarkista.

Ja kiitos Aquilan ohjeesta, se on tosi nätti. :)

minnap kirjoitti...

Meidän perheessä minä pääsen lukemaan vasta kolmantena,ensin poika, sitten mies ja minä!