30.3.07

Kallot ovat täälläkin

Pipo: Hello Yarn: We call them pirates
Lanka: Regia Silk harmaa ja valkoinen, yht 55 g.
Puikot: 2 mm bambupyöröt
Muuta: Lisäsin yhden kuviotoiston pipon leveyteen (yht 5 mallikertaa neljän sijaan), mutta silti piposta ei tullut tarpeeksi suuri aikuisen päähän. Eipä haittaa vaikka itse jäinkin pipoa vaille, poikani on ollut siihen tosi tyytyväinen. Pipokelit alkaa kyllä olla aika vähissa, mutta vielä ehtii tuulisella pihalla pitää pipoa päässä :) Kiva malli. Värit ovat Project spectrumin mukaiset :)

29.3.07

Onnea 1-vuotiaalle!

Silja 1v.
Edit: Synttärit oli jo viime kuussa, nyt vasta päivittelen aikaisemmin valmistuneita töitä...




Esittelin aikaisemmin Siljalle tekemäni alusmekon, tässä siihen jatkeeksi suloinen viktoriaaninen pikku mekko ja päähine. Kaikkien ohjeet löytyvät Ottobre 1/2005 -lehdestä (linkki kyseiseen lehteen, linkki lehden malliin).


Alusmekko on tehty valkoisesta pehmeästä ja ohuesta puuvillasta ja sen röyhelöhelmoihin on ommeltu leveähkö nyplätty pitsi, niskassa on vetoketju. Päälymekko on ommeltu viskoosisekoitteesta, hihoja on jatkettu mallin vajaamittaisista hihoista reiluiksi (kasvunvara) ja helman leveydestä on poistettu yhteensä kaksi piparkakkureunakuviota. Helmassa on kolme ruskeaa satiininauharusettia ja sekä mekossa että hatussa on koristeena 5 satiiniruusua. Mekon takana on piilovetoketju helpottamassa pukemista.

Mekon viskoosisekoitekangas on ostettu tumman ruskeana. Koska halusin alkuperäisen ohjeen kaltaisen batiikkivärjätyn kankaan (jota ei -yllätys yllätys - löytynytkään kangaskaupasta), niin vaalensin myttyyn rytätyn kankaan kloriittiliemessä. Koepalavaalennuksen jälkeen ei ollut yllätys että kankaan ruskea väri katosi ja jäljelle jäi juhlallinen tumma burgundi väri - joka batiikkivärjäyksen tyylisesti vaihtelee useissa eri sävyasteissa.

Mekko kaikkine osineen onnistui kerrankin loistavasti! Myös mallina oleva neiti on vallan loistava, häntä tuskin tarvinnee sen enempää kehuakaan, mutta harmillisesti nuha ja kuume laskivat hiukan linssiluden kuvausintoa. (Kuvia klikkaamalla pitäisi päästä vilkuilemaan hiukan suurempaa kuvaa)



Lomilta kotiin lomps!

Terveiset Pohojoispohojanmaalta. Olin siellä muutaman viikon sukuloimassa, siitä johtuu tämä pitkä blogihiljaisuus.

Jotain ehdin lomani aikana saamaan valmiiksikin, lisäilen niistä tietoja tässä joutessani. Laittelen päivityksiä vähän kerrallaan, sillä reissun jäljiltä kotona on aika rumbaa varsinkin kun pienimmäinen on kipeänä. Kiva olla taas kotona!