29.3.07

Onnea 1-vuotiaalle!

Silja 1v.
Edit: Synttärit oli jo viime kuussa, nyt vasta päivittelen aikaisemmin valmistuneita töitä...
Esittelin aikaisemmin Siljalle tekemäni alusmekon, tässä siihen jatkeeksi suloinen viktoriaaninen pikku mekko ja päähine. Kaikkien ohjeet löytyvät Ottobre 1/2005 -lehdestä (linkki kyseiseen lehteen, linkki lehden malliin).


Alusmekko on tehty valkoisesta pehmeästä ja ohuesta puuvillasta ja sen röyhelöhelmoihin on ommeltu leveähkö nyplätty pitsi, niskassa on vetoketju. Päälymekko on ommeltu viskoosisekoitteesta, hihoja on jatkettu mallin vajaamittaisista hihoista reiluiksi (kasvunvara) ja helman leveydestä on poistettu yhteensä kaksi piparkakkureunakuviota. Helmassa on kolme ruskeaa satiininauharusettia ja sekä mekossa että hatussa on koristeena 5 satiiniruusua. Mekon takana on piilovetoketju helpottamassa pukemista.

Mekon viskoosisekoitekangas on ostettu tumman ruskeana. Koska halusin alkuperäisen ohjeen kaltaisen batiikkivärjätyn kankaan (jota ei -yllätys yllätys - löytynytkään kangaskaupasta), niin vaalensin myttyyn rytätyn kankaan kloriittiliemessä. Koepalavaalennuksen jälkeen ei ollut yllätys että kankaan ruskea väri katosi ja jäljelle jäi juhlallinen tumma burgundi väri - joka batiikkivärjäyksen tyylisesti vaihtelee useissa eri sävyasteissa.

Mekko kaikkine osineen onnistui kerrankin loistavasti! Myös mallina oleva neiti on vallan loistava, häntä tuskin tarvinnee sen enempää kehuakaan, mutta harmillisesti nuha ja kuume laskivat hiukan linssiluden kuvausintoa. (Kuvia klikkaamalla pitäisi päästä vilkuilemaan hiukan suurempaa kuvaa)14 kommenttia:

Stricker kirjoitti...

Onnea paljon ihanalle pikkuneidille! Laitoin postia Luukkuun.

Minnie kirjoitti...

Toteutit tosi kauniit vaatteet neidille! Monesti olen ihaillut tuota asua ko.lehdestä, hatun olenkin joskus ommellut. Onnea 1-vuotiaalle!

Maud kirjoitti...

Kävin juuri tänään katsomassa että onko bloglinesissä vika kun päivityksiäsi ei näy, ja huomasin ettei niitä ollutkaan.
Tervetuloa takaisin lomalta, ja paaaljon onnitteluja yksi vuotiaalle! Hän on aivan hurmaavan näköinen mekkokuvissa, ja mekko ja hattu tosi hienot.

Kati E kirjoitti...

Suloinen pikkuneiti!

Sia kirjoitti...

Kiitokset :)

Stricker: kiitokset viestistä! Terkkuja helmiveljelle!

Minnie: ohje on kyllä kaunis ja yllättävän sopivakin, monissa ko. lehden malleissa on aika paljon kasvunvaraa ja lihomisvaraa ;-)

Maud: Kiitos :). Reissun päällä oli erinäisiä tietokoneita jotka toimivat toinen toistaan hitaammin, eikä ollut edes kuvankäsittelyohjelmia että olisi voinut tuotoksiaan kuvata, joten päätin sitten olla vain hiljaa ;-). Kiva olla taas kotona!

Kiitos Kati E!

Susanna kirjoitti...

Voi herranen aika kun teidän neiti on suloinen! Ja tuo mekko tai koko asukokonaisuus on niin ihana, mullakin on se tekolistalla :D. Onnea pikkuneidille!

Jatta kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Ja onnea :)

särmä kirjoitti...

19 vuotta vanhempi päivänsankari onnittelee pikkuneitiä:)

Kovin on suloinen tyttö ja mekko.

Sinikka kirjoitti...

Aivan ihana asukokonaisuus.Paljon onnea päivänsankarille.

Vilma kirjoitti...

Hurmaava pikkuinen tyttönen, onnea synttärien johdosta!

tiinav kirjoitti...

Ihania kuvia! Onnittelut synttärisankarille!

Anonyymi kirjoitti...

Paaaljon Onnea 1-vuotiaalle SynttäriSankariNeidille!
Ihana asu päivänsankarilla ja hyviä valokuvia. Nää kuvat oli kyllä tän päivän blogistanian parhaimmat :D
T:Enni

Sia kirjoitti...

Susanna, kiitos, tekasehan pian tuo mekko, olet niin taitava ompelija että haluaisin mielelläni nähdä sinun versiosi!

Jatta, kiitos, on ihana olla taas kotona!

Kiitos Särmä, pikkuneidin synttärit kyllä oikeasti meni jo viime kuussa, mutta (myöhästyneet) onnittelut sinulle juhlapäivänäsi!!

Kiitos Sinikka, Vilma ja TiinaV!

Kiitos Enni, vallan punastun kehuistasi! Nyt kun kuvia katsoo, niin en kyllä heti usko että pikkureppana on kuumeessa ja flunssassa :)

Kengu kirjoitti...

Aivan ihana asukokonaisuus ja todella söpö tyttönen! Kiitos muuten että muistutit että Kloriteakin voisi käyttää jollei kangas muuten miellytä, olin jo unohtanut ;)