29.2.08

Ninna lapaset

En ole vielä ihan toipunut eilisestä järkytyksestä, enkä siis ole vielä tohtinut käydä huivin reiän kimppuunkaan. Kerään vielä sammiollisen rohkeutta...

Eilen sain viimeisteltyä viimeiset hamsterikuukauden työt, eipä noita tuon huivin jälkeen (ei kuulunut hamsteritöihin) ehtinytkään syntyä kuin myssyt ja lapaset molemmille muksuille. Kyseessä on Ninna-baskerin teemoilla lapaset, joissa ruusukuviot on kirjailtu jollain tekniikalla jonka mummuni minulle opetti ja jonka nimeä en tiedä (solmukirjonta? ...ei...). Monille varmasti kuitenkin aivan tuttu tapa tehdä erityisesti kukkasia.

Olisi ehkä kannattanut harjoitella hiukan enemmän, sillä noissa lapasissa näkee ruusuja vain hyvällä mielikuvituksella. Ompahan kuitenkin värit tismalleen samat kuin baskerissakin.

Ninna-lapaset
Lanka: Wollfactory Magic,
puikot: 2,25 knitpicks harmony
Malli: oma

Olen tänään ollut tuon pienen saksiintutustujan kanssa päivän kotona ja sain tuunattua jo aikaa sitten kirpparilta ostamani mekon. Käyn tosi harvoin kirppiksellä, se ei ole oikein ollut minun juttuni, mutta joskus on tullut vastaan jotain mitä en ole voinut sivuuttaa. Kuten tuokin Bakiton mekko pikkuneidille. Hintaa sillä oli kiskurimaisesti kokonainen euro, joka mielestäni oikeasti paha hinta mekon kuntoon nähden. Jos suurennatte tuon alla vasemmalla olevan kuvan, nauha on täysin hampsuuntunut ja vee-aukon pohja on puhki kulunut. Mutta ei se hinta silti liian paha ollut ettenkö olisi sitä kotiini pelastanut kun se kuitenkin näytti olevan muuten hyvässä kunnossa ja näin sen kirpparilla mahdollisuutena ja muutenkin se edusti juuri .


Lopputulos ei ole ihan sitä minkä kirppiksellä visioin, sillä en sattunut löytämään sopivaa vaaleanpunaista nauhaa tuohon kauluksen reunaan. Päädyin sitten tuollaiseen tummempaan ja lopputulos aivan toimiva ja harmoninen. En loppupeleissä enää ymmärtänyt miten olisin tuon ommellut siististi koneella, joten ompeli käsin. Neiti tykkäs ja jatkuipahan yhden mekon ikä vielä ainakin yhden lapsen käyttöiän verran.

28.2.08

Apua!!!


2-v tyttö ja sakset. Apua!!!

26.2.08

Aquila

Aquila on latinaa ja tarkoittaa kotkaa. Nimen alkuosasta tulee mieleen aqua - vesi. Huivin reunaan on neulottu siiven sulkia muistuttavat kuviot ja itse perusosassa voi havaita veden pintaan putoavien pisaroiden aiheuttamat renkaat. Varsin nimensä mukainen huivi siis.


Aquila
Lanka: Cherry Tree Hill Alpaca Suri Lace (Secretwoolin lahjoittamat langat), 100 g / 800 m
Puikko: 3,5 mm pyöröt (Pitsi Addi)
Mitat: 115 / 220 cm.
Malli: oma, Aquila tullennee Ullallallallaan...



Huivin lanka oli minulle uusi tuttavuus ja tykästyin siihen kovin. Se on hiukan jäykän oloinen ja mukavan kiiltävä lanka ja alpakkamaiseen tapaan tosi liukas (vaatii kunnon päättelyt). Sen neulominen oli yhtä iloa! Langan värit ovat minun makuuni kaikkein parhaimmillaan vyyhdellä, mutta eipä noin pienet liukuvat värierot onneksi kadottaneet pitsikuviota uumeniinsa. Pingoituksessa lanka pääsi oikeuksiinsa ja valmiina huivina siitä tuli tosi kauniisti laskeutuva. Tulen varmasti kokeilemaan samaa lankaa täysin yksivärisenä jos sitä vaan on saatavilla!





Pikkuneitikin oli innoissaan keimaillessaan äidin huivissa ja äidin korkkareissa.


Huivin mitat ovat aika reilut, siihen on kiva kääriytyä juhlassa. Sopii hyvin sekä tummien että vaaleiden sävyjen kanssa.





Mallikuviosta voi tosiaan hahmottaa veden pintaan piirtyvät erkanevat renkaat:


Ja reunan sulat on ainakin tarkoitettu suliksi, toivottavasti ne siltä yhtään näyttävät.



Muoto on hiukan kaareva, sillä silmukat lisääntyvät minimiä enemmän huivin perusosassa.

25.2.08

Ninna -baskeri

Ninna

Siljan baskeri
Lanka: Magic by wollfactory
Puikot: 2,25 mm Knitpicks Harmony pyöröt
Malli tullennee Ullaan
Tyttö oli innoissaan uudesta päähineestään. Baskeri toimii kätevänä keväthattuna ja kauppa/kylämyssynä. Vuoren laittoa hiukan suunnittelen vielä, se pitäisi kivasti tuulta loitommalla ja varmistaisi ettei myssy kutise.



Ruusut olivat erityisesti tytölle mieleen ja kyllähän ne kummasti piristävät muuten yksinkertaista ilmettä.



Baskerin on ihan perus baskerin mallinen. Se on aloitettu resorista ja sekä lisäykset että lakiosan kavennukset muodostavat sektorimaiset kiilat. Ja keskeltä löytyy taiteilijatyyliin pieni antenni.

Lanka sinällään oli vallan kiva tuttavuus, joskin tässä kyseissä sävyssä tuntui olevan pientä pätkävärjättyä värieroa joka näkyy hyvässä valossa tarkemmin katsottuna. Käsittääkseni ostin kuitenkin yksiväristä lankaa, eikä minulla ole tietoakaan että millainen värien vaihtelu vielä kuuluu yksiväriseen. Magic on tarkoitettu sukkalangaksi, mutta itsestäni se tuntui niin pehmoiselta että uskalsin tehdä siitä päähineitä lapsille... ja vuoren sitten voi helpostikin laittaa jos lapset protestoi. Langan ohuus on valttia ja ajattelinkin tehdä tuosta samaisesta langasta vielä itselleni valkoiset polvisukat heti kunhan....

24.2.08

Pojan pipo ja lapaset

Pojalle pipo ja lapaset Magic -langasta. Puikot 2,5 mm, malli omasta päästä. Lapaset on neulottu kärjestä aloittaen ja niissä on kiilakantapää. Pirteät vermeet kevääseen!