28.2.17

Kalevala CAL - peittoprojekti alkaa myöhemmin tänä vuonna!


Mieleni minun tekevi, 
aivoni ajattelevi 
lähteäni laulamahan, 
saa'ani sanelemahan, 
sukuvirttä suoltamahan, 
lajivirttä laulamahan. 

Kalevalan 1. runon alku



Kalevala CAL:n logo ja ylläoleva kuva ovat Anne Vierimaan käsialaa!

Viimeinkin! Pitkällisen salaisuuden hautomisen jälkeen saamme viimeinkin julkistaa, että myöhemmin tänä vuonna julkaistaan Kalevala-aiheinen Suomen 100 vuotisjuhlapeitto CAL!! 

CAL on varmastikin blogini lukijoille tuttu juttu, mutta kerrataan kuitenkin hiukan! Eli CAL tulee sanoista Crochet Along - virkkaa mukana. Käytännössä se tarkoittaa yhteisvirkkausprojektia, jossa projektin ohjeet julkaistaan osissa, esim. kerran viikossa. Osallistujat (usein ympäri maailman) sitten virkkaavat innolla omaa työtään "annetun vihjeen verran" eteenpäin ja jäävät innolla odottelemaan seuraavaa vihjettä, jakavat kuvia aikaansaannoksistaan ja keskustelevat innolla yhteisestä aiheesta.

Tässä Kalevala-aiheisessa peittoprojektissa virkataan kukin oma torkkupeitto, joka koostuu 24 erilaisesta ruudusta. Ruutujen lisäksi julkaistaan myös ohjeet palojen yhdistämiselle ja reunukselle, sekä jotain pieniä bonuksia! Kaikki ohjeet ovat ilmaisia! Tästä tulee ihan ennenkuulumattoman upea Suomalainen projekti!

Projektissa on päävetäjinä Milla Elo ja Sari Åström. Meillä on mukana useita uskomattoman taitavia ja kyvykkäitä suunnittelijoita, joista valtaosa on ihan ensimmäistä kertaa suunnittelemassa omaa työtään. Sitä ei todella uskoisi, kun katsoo mitä ovat saaneet aikaiseksi! Lisäksi meillä on iso tiimi ohjeiden testaajia ja käännöstiimi kääntämässä ohjeita englanniksi! Tästä siis kuullaan vielä pienen maamme ulkopuolellakin! 

Tätä CAL:ia kannattaa siis odottaa! Sillä välin voit hiukan kohottaa Kalevala henkeä Kalevalan päivän kunniaksi lukemalla Kalevalarunoja Suomen kirjallisuuden seuran sivuilta!




Hyvää Kalevalanpäivää kaikelle kansalle!!

Terveisin 
Milla ja Sari



Huom. Kalevala CAL virallinen blogi on www.arteeni.fi/blog
Sitä seuraamalla pysyt kärryllä!